Σύμφωνα με το News247, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του «Καιάδα», καθότι παρά την πρωτόδικη καταδίκη του, η υπόθεση της επίθεσης του χρυσαυγίτη στον Γ. Καμίνη τον Μάιο του 2013 επηρρεάζεται από τις αλλαγές που φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με το δικαστήριο έπρεπε να παύσει υφ΄ όρων η ποινική δίωξη, αφού με τον νόμο 4411/2016 εξαλείφεται το αξιόποινο των πλημμελημάτων που τελέστηκαν έως τις 31/3/2016, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης έως δύο ετών ή χρηματική ποινή, ή και τις δύο ποινές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το αδίκημα της απλής σωματικής βίας που βάραινε τον χρυσαυγίτη περιλαμβάνεται σε αυτά, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να μην μπει καν στην ουσία του περιστατικού.

Σημειώνεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε καταδικάσει τον Γ. Γερμενή σε τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση αυτή κατά του τέως δημάρχου. Όπως υπενθυμίζει το ίδιο δημοσίευμα, η κατηγορία αφορούσε την είσοδο του τότε βουλευτή σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στον «Κόμβο Αλληλεγγύης», στο πρώην Φρουραρχείο στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Δομοκού, όταν ο ίδιος εξύβρισε και επιχείρησε να χτυπήσει τον Γ. Καμίνη. Μάλιστα, τότε είχαν παρέμβει οι αστυνομικοί φρουροί του δημάρχου, ενώ λίγο καιρό πριν, ο Γ. Καμίνης είχε απαγορεύσει το χρυσαυγίτικο συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» που σκόπευε να διοργανώσει το ναζιστικό μόρφωμα στην πλατεία Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο Γ. Γερμενής έχει ήδη απολογηθεί στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στο δικαστήριο έκανε λόγο για δίωξη για «πολιτικούς λόγους», ενώ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστήριξε ότι «τσακώθηκαν δύο παρέες» και ένας ηλίθιος έκανε κάτι το οποίο κατέστρεψε το κόμμα του.

Διαβάστε για την απολογία Γερμενή στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης:

Στον Καιάδα