Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών βρέθηκαν «ευκαιρίας» που υπάρχουν στην Ελλάδα για βιώσιμο τουρισμό, για αναβάθμιση υποδομών, για καινοτόμα πρότζεκτ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για τον εκσυχρονισμό του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.

Μάλιστα, μεταφέρεται πως η γαλλική επιχειρηματική ένωση MEDEF (French Business Confederation) εκδήλωσε την πρόθεσή της να οργανώσει σύντομα επίσκεψη γαλλικών πολυεθνικών στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έδειξε ο γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης και κάλεσε τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν της ευκαιρίες που ανοίγονται.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, «αρκετές από τις πολυεθνικές είπαν πως είτε δεν είχαν παρουσία είτε είχαν απογοητευτεί από τις προσπάθειες τους να επενδύσουν στην Ελλάδα στο παρελθόν, αλλά μίλησαν για ένα καινούριο άνεμο που φυσάει στην Ελλάδα και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναέρθουν στην Ελλάδα τώρα που υπάρχει μια κυβέρνηση που ακούει και κινείται γρήγορα».

Σημειώνεται ακόμα πως ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον CEO της Total Patrick Pouyanné, με το Αθηναϊκό Πρακτορείο να μεταφέρει πως «η κουβέντα αφορούσε θέματα υδρογονανθράκων σε Ελλάδα, Κύπρο και Λιβύη όπου η Total έχει σημαντική διείσδυση και είναι αυτόνομος παίκτης στην περιοχή μας. Συζητήθηκαν και οι έρευνες στο οικόπεδο της Κύπρου και στην Ελλάδα».

Κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται το πρακτορείο αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός ήθελε να έχει ιδία αντίληψη για το πως βλέπει η Τοtal τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή και σε Λιβύη και Κύπρο. «Πρόθεσή του είναι η αποκατάσταση διαύλων επικοινωνίας με όλους τους σημαντικούς παίκτες σε όλα τα επίπεδα: είτε σε ιδιωτικό τομέα, είτε σε δημόσιο, είτε σε οργανισμούς» αναφέρεται.