Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες την αντίδραση της μαθητικής κοινότητας. Σήμερα, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

George Vitsaras / SOOC

Με κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δηλώνει: «Παλεύουμε για σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους! Όχι λίγα σε κάποιους!». Την κινητοποίηση στηρίζει με απόφασή της και η ΟΛΜΕ, που έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας 12:00 – 14:00.

George Vitsaras / SOOC

Σύμφωνα με την ΣΕΜΑ, «η κυβέρνηση, διατηρώντας την ουσία των ρυθμίσεων και των εξαγγελιών που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάει αυτό το έργο ένα βήμα παραπέρα, φέρνοντας το αντίθετο ακριβώς από αυτό που δίκαια ζητούν οι μαθητές: Ένα σχολείο εξοντωτικό που και πάλι δεν θα μορφώνει. Πολλαπλές εξετάσεις στο Λύκειο που θα μετρούν για την πρόσβαση, επαναφορά της “Τράπεζας Θεμάτων”, Εθνικό Απολυτήριο, «βάση του 10», μείωση εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ και μεγάλος κόφτης στις μετεγγραφές είναι τα βασικά στοιχεία των κυβερνητικών εξαγγελιών».