Το ποντκαστ του Μεγάλου Σαββάτου είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Μορρίς (Morris, Maurice De Bevere), το δημιουργό του Λούκυ Λουκ. Στα ταξίδια μου στις ΗΠΑ, ανακάλυψα πόσο μεγάλη, λεπτομερή και εις βάθος έρευνα είχε πραγματοποιήσει, πόσο μεγάλη, λεπτομερής και εις βάθος έρευνα κρύβεται πίσω από κάθε καρέ του πολυαγαπημένου Λούκυ.

Μόνο που στο ποντκαστ δεν μπορούσα να δείξω τις φωτογραφίες του Νίκου Βεντούρα, που, σε αυτά τα ταξίδια, και σε πολλά ακόμη, ήταν ο σύντροφός μου – και που δε χρειάζεται να μιλήσουμε για να συνεννοηθούμε, έχουμε την ευλογία να βλέπουμε το ίδιο πράγμα ακριβώς, κάτι πολύ σημαντικό σε τέτοιες συνεργασίες, κυρίως για το αποτέλεσμα που μοιραζόμαστε εδώ μαζί σας. Με την άδειά του, δημοσιεύονται και σχολιάζονται εδώ ορισμένες από τις Λούκυ Λουκ φωτογραφίες του – πίσω από την καθε μία βρίσκονται κυριολεκτικά χιλιάδες μίλια, πολύς κόπος και πολύ μεράκι, στην προσπάθεια, για όλους μας πια, να τιμήσουμε αυτόν που τόσο μας τίμησε ως δημιουργός.

Ο Μορίς πέρασε έξι χρόνια ταξιδεύοντας τις ΗΠΑ και αναζητώντας τους ήρωές του, τέλη της δεκαετίας του ’40 και αρχές αυτής του ’50. Πέρασε από όπου περάσαμε και μεις, μόνο σε πολύ πιο πρωτόγονες συνθήκες. Με άλογα, με κάρα, με τα πόδια. Υπάρχουν τόποι, όπως το Δικαστήριο του Δικαστή Μπην, που ακόμη και σήμερα, καβάλα σε 2.500 κυβικά, δύσκολα φτάνεις. Ομως πήγε. Παντού. Για τα μικρά, πολύτιμα καρέ. Για να μας πει τις πιο όμορφες ιστορίες της Άγριας Δύσης.