«Κάποιοι έχουν ξεφύγει» σχολίασε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας για την μομφή κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και δύο ακομη χρυσαυγιτών βουλευτών στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης, «και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί» συνέχισε.
 
«Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, αποκαλύπτοντας τις απειλές των οργανώσεων.

Διαβάστε το επίμαχο σημείο της επιστολής:


 

«Συνέχεια της επιστολής στον πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009»

 
Στις αναφορές του Νίκου Βούτση απάντησε από την πλευρά των παμμακεδονικών οργανώσεων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, κάνοντας λόγο για «εξώδικη επιστολή» που αποτελεί συνέχεια της επιστολής 373 ακαδημαϊκών (Ιστορικών και Αρχαιολόγων κ.α.) προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009, στην οποία παρέθεταν αιτήματα για την άρση της αναγνώρισης της  συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ το πρωί της Τρίτης, εκπρόσωπος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να απαντήσει.
 
«Ακραίοι έχουμε χαρακτηριστεί και από τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια, αλλά δεν υφίσταται καμία απολύτως απειλή από εμάς. Δεν απειλούμε κανέναν. Απλά παραθέτουμε τα στοιχεία που λέει ο ποινικός κώδικας. Ο κ. Βούτσης μας έχει αδικήσει πολύ, έχει επικεντρωθεί μόνο σε αυτό που τον ενόχλησε» απάντησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γεώργιος Τάτσιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 
Παρακολουθήστε το βίντεο:
 

 
Στην ανάρτηση στη σελίδα τους στο facebook αναφέρονται τα εξής
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
«Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του Ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας.
 
Το περιεχόμενο των εξωδίκων αποτελεί συνέχεια της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών (Ιστορικών και Αρχαιολόγων κ.α.) προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009, με σκοπό την άρση της αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα Ελληνικά δικαστήρια.
 
Δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουμε με πολιτικά κόμματα και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσής μας με αυτά γίνεται με σκοπό να αποδυναμώσει την πανίσχυρη λαϊκή βούληση για διαφύλαξη των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού.
 
Ως γηγενείς Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και να μη δώσουν δικαίωμα για επιβουλή της Ιστορίας, της Πολιτιστικής κληρονομιάς και της εδαφικής ακεραιότητας της Μακεδονίας».