X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στα σχολεία

Εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι στα σχολεία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη κινητοποίηση κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών. Ανάμεσα σε άλλα, ζητούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, την ουσιαστική θωράκιση των σχολείων και τη διασφάλιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 18:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 19:00, ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
|

Την Πέμπτη πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζόμενων στα σχολεία, προκειμένου να απαιτήσουν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας κατά της πανδημίας. Απαιτούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, την ουσιαστική θωράκιση των σχολείων και τη διασφάλιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 18:30 στα Προπύλαια, όπου θα συμμετέχουν εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Σχολείων ν. Πειραιά και Νήσων και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις, διοργανώνει και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ανεπαρκή υγιειονομικά μέτρα κατά το άνοιγμα των σχολείων αύριο Πέμπτη 17/9 στις 6.30μμ στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κάλεσμα συμμετοχής στα αυριανά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που τονίζει την ανάγκη, με δεδομένη την κατάσταση στα σχολεία και τη στάση της κυβέρνησης, «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάψουν πια να χρονοτριβούν και να κρύβονται. Οφείλουν τώρα να προχωρήσουν σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια και με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό».

Ζητούν «βήματα κλιμάκωσης της δράσης, που περιλαμβάνει, πέρα από τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, Γενικές Συνελεύσεις και κατά τόπους κινητοποιήσεις».

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε άλλες πόλεις της χώρας:

Στο Βόλο, κινητοποίηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων διοργανώνουν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας μαζί με το Σωματείο Καθαριστριών/-στών Μαγνησίας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση – διαμαρτυρία στις 19:00, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καλεί σε συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Στην Ικαρία, σε συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου στις 18:30 καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φούρνων – Ικαρίας.

Στη Λήμνο, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα, στις 19:00.

Στην Ζάκυνθο, η ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 13.00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους μαθητές.

Στην Ικαρία,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καλεί στην πλατεία Ευδήλου, στις 18:30


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις