Προ των πυλών της απόλυσης βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΜΕΑ), καθώς στις 31 Αυγούστου οι συμβάσεις τους λήγουν και ο κίνδυνος της ανεργίας είναι πλέον ορατός.

Με ανακοίνωσή τους καλούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου σε πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 11 π.μ., διεκδικώντας να μην διωχθούν δια της λήξης της σύμβασής τους, από την εργασία τους. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, επισημαίνει ότι συνολικά 2.400 συμβασιούχοι που εργάζονται εδώ και πολλά έτη στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, «αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της απόλυσης».

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση σημειώνει πως οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν αν από την πρώτη Σεπτεμβρίου «θα προσέλθουν για δουλειά ή στα γραφεία του ΟΑΕΔ».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την μονιμοποίηση των δομών στους δήμου και του προσωπικού σε αυτές, ώστε να μπει ένα τέλος στο θρίλερ που βιώνουν ετησίως λίγο πριν λήξει η σύμβασή τους, καθώς επίσης και να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους εξασφαλίζοντας έτσι τη βιώσιμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 31/08 ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

στις 11π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη

Δύο χιλιάδες τετρακόσιοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επί πολλά συνεχή έτη στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης.

Αιτία, οι επιλογές και οι χειρισμοί των συναρμόδιων Υπουργείων που προκάλεσαν χρηματοδοτική ασφυξία στις Δομές, με αποτέλεσμα η ανεργία να απειλεί πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ.

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το τεράστιο πρόβλημα, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση η οποία να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των 2.400 εργαζομένων στις Δομές.

Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/08/2020 και κανείς δεν ξέρει αν θα εργάζεται από 01/09/2020 ή θα οδηγηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Επιλέγουμε την ημέρα αυτή, με αυτόν τον έντονο συμβολισμό, καθώς κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο κλάδος μας κυριεύεται από ανασφάλεια και αγωνία.

Πολύ δε περισσότερο φέτος που σε ΟΛΕΣ τις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ πανελλαδικά έχουν εξασφαλιστεί πολύ λιγότερα επιδοτούμενα παιδιά από όσα απαιτούνται για να καθίσταται βιώσιμη η λειτουργία τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να μην απολυθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εργαζόμενος από δημοτικό ΚΔΑΠ.

Διεκδικούμε:

  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
  • ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ΚΟΡΔΩΝΗ ΡΩΞΑΝΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ