«Με ψίχουλα δεν μας κοροϊδεύετε», διαμηνύουν οι συνταξιούχοι, και απαιτούν: Την καταβολή των Δώρων, της 13ης και της 14ης σύνταξης. Την επαναφορά του ΕΚΑΣ σε όλους τους δικαιούχους. Την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων και όσων τους έχουν αφαιρεθεί.
 
Στην ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρουν: «Η κυβέρνηση, διά του πρωθυπουργού, προκειμένου να κατευνάσει την οργή των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια με μερικά ψίχουλα, όπως έκαναν και άλλες κυβερνήσεις, από αυτά που έχουν αφαιρεθεί διαχρονικά από τις λεηλατημένες συντάξεις μας».
 
Υπενθυμίζουν όσα έχουν αφαιρεθεί και τονίζουν πως η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ: «Επονται η περικοπή της “προσωπικής διαφοράς”, η εξαφάνιση των επικουρικών και επιδομάτων προς χάριν της δεύτερης “αξιολόγησης”, καθώς και η εφαρμογή νέων μέτρων με βάση τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα του 3,5%, που συζητούν την εφαρμογή τους πέραν του 2018. Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι με ψίχουλα δεν ξεγελιόμαστε», καταλήγουν οι συνταξιούχοι.
Οι προσυγκεντρώσεις
 
Για το πανελλαδικό συλλαλητήριο έχουν οριστεί, στις 4 μ.μ., οι εξής προσυγκεντρώσεις:
 
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Α. Λιοσίων, Ιλίου, Σαλαμίνας, Μαρουσίου, Μενιδίου, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Πειραιά, Νίκαιας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων, ΠΕΣ-ΝΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΣΕ και Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας.

Σύνταγμα: Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, Αθήνας, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Λαυρίου, Αγ. Δημητρίου, Λούτσας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ και Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας.
 
Πλατεία Κλαυθμώνος: Σωματεία Συνταξιούχων από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Καβάλα, Σέρρες, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Λιβαδειά, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λουτράκι, Πύργο, Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Κρήτη.