Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος μετανάστες από το Πακιστάν και την Αίγυπτο κατάγγειλαν τις επιθέσεις που δέχτηκαν από ομάδες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τη Νίκαια και τη Κόρινθο. Υπάρχουν βαριά τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρθηκε στο μαχαίρωμα μετανάστη μέσα στο σταθμό της Πλατείας Αττικής και ζήτησε από τα σωματεία εργαζόμενων του Μετρό και του ΗΣΑΠ καθώς και από τις Διοικήσεις του Μετρό και του ΗΣΑΠ να παρέμβουν καθώς έχει καταγραφεί σε βίντεο η επίθεση.

«Οργανωμένα τάγματα της Χρυσής Αυγής χέρι-χέρι με την Αστυνομία επιχειρούν να σπείρουν ο τρόμο στις γειτονιές με επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αριστερών» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνου ο οποίος τόνισε ότι είναι ώρα τα συνδικάτα και αριστερά να υπερασπίσουν τις ελευθερίες, να διεκδικήσουν να μην περάσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις του Σαμαρά, να διεκδικήσουν ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, να μπει τέλος στη συνεργασία ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής.

«Καλούμε σε Πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 30 Ιούνη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας , ώστε να δώσουμε απάντηση από τη μεριά του μαζικού κινήματος στις φασιστικές προκλήσεις, στη συνεργασία των νεοναζί με την Αστυνομία.» είπε καταλήγοντας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ δήλωσε: «Είναι τόσο ανοιχτή η συνεργασία των φασιστών με Αστυνομία ώστε γίνονται μπροστά στα μάτια τους επιθέσεις και ξυλοδαρμοί και δεν συλλαμβάνουν κανένα. Οι αστυνομικοί διώχνουν όσους πάνε να καταθέσουν μηνύσεις. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»