«Για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν, συγκεντρώνουμε αρχινημένα φάρμακα και τα παραδίνουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης, το οποίο λειτουργεί εδώ και ένα μήνα με 61 υγειονομικούς της πόλης μας σε εθελοντική βάση.
 
Φίλες και φίλοι, σας καλούμε να συμμετέχετε στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων, η οποία ξεκίνησε από φίλους της ομάδας μας στο εξωτερικό.
 
Δεν σας ζητάμε χρήματα. Σας παρακαλούμε μόνο να μας στείλετε τα αρχινημένα φάρμακα που έχετε στο συρτάρι σας, αυτά που δεν χρειάζεστε πια και κάποια στιγμή θα λήξουν και θα τα πετάξετε.
 
Μαζευτείτε οι φίλοι της παρέας σας, βάλτε ό,τι αρχινημένα φάρμακα έχετε σε ένα μικρό πακέτο και στείλτε τα στην παρακάτω διεύθυνση:
 
Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
60100 Κατερίνη
Ελλάδα»

Έτσι ολοκληρώνουν το μήνυμα τους οι πολίτες της Πιερίας, που απευθύνονται σε 4 ακόμη γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά) στους πολίτες της ΕΕ, καλώντας τους να στηρίξουν την καμπάνια για τη συγκέντρωση φαρμάκων για ανασφάλιστους πολίτες, την ώρα που «η επιβίωση ενός αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων εξαρτάται πια από την αλληλεγγύη των γειτόνων και των συμπολιτών τους».

Στο κάλεσμα των πολιτών από την Πιερία, άρχισαν ήδη να ανταποκρίνονται πολίτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά από τη Γερμανία.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Κοινωνικό Ιατρείο έφτασαν 12 δέματα από διάφορες γερμανικές πόλεις.

Διαδικτυακή βάση για όσους αναζητούν φάρμακα που χρειάζονται

Από τις 8 Ιανουαρίου, όμως, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του Ν. Πιερίας έχει θέσει στη διάθεση όλων των πολιτών του νομού, αλλά και όλων των Κοινωνικών Ιατρείων της χώρας, και μια ιδιαίτερα χρήσιμη βάση δεδομένων με αρχινημένα φάρμακα.

Στη βάση έχουν ήδη καταχωρηθεί 4.000 σκευάσματα, ενώ η καταχώρηση συνεχίζεται καθημερινά. 

Η βάση δεδομένων είναι συνδεδεμένη με μια απλή αλλά ιδιαίτερα πρωτοπόρα και χρήσιμη διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας, όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να αναζητούν τα φάρμακα που τους χρειάζονται.  

Η αναζήτηση των φαρμάκων γίνεται με την εμπορική ονομασία, τη δραστική ουσία ή την ημερομηνία λήξης  του φαρμάκου.