Πάνω από 10 εκατομμύρια υπογραφές για την καθαίρεση Τραμπ στις ΗΠΑ

Περισσότερες από δέκα εκατομμύρια υπογραφές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πρωτοβουλία δύο Δημοκρατικών γερουσιαστών, που ζητούν την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την έκθεση του εισαγγελέα Μιούλερ. «Αυτοσυγκράτηση και όχι βιασύνη» συνιστά η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, την οποία αδυνατεί να επιδείξει ο Αμερικανός Πρόεδρος.
|

Στην Ουάσιγκτον και μπροστά από το Καπιτώλιο συγκεντρώθηκαν την Πέπμτη, Δημοκρατικοί βουλευτές, με κεντρικά πρόσωπα τη Ρασίντα Τλάιμπ και τον Αλ Γκριν, καθώς και εκπρόσωποι πολλών οργανώσεων, όπως η MoveOn και η Women’s March. Εκεί παρουσίασαν ένα στικάκι με την αίτηση καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο είναι υπογεγραμμένο από 10 εκατομμύρια ανθρώπους.

Με δήλωσή της στο ABC News η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είπε ότι συμφωνεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζερόλντ Νάντλερ, αναφορικά με το ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνταγματική κρίση. Συνέστησε αυτοσυγκράτηση και όχι βιασύνη, ενώ δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει πιο γρήγορα από τα γεγονότα ούτε πιο αργά από αυτά.

«Αυτό δεν αφορά το Κογκρέσο ή κάποια επιτροπή του Κογκρέσου. Αφορά τον αμερικανικό λαό και το δικαίωμά του να ξέρει ότι πρόκειται για τις εκλογές του, αλλά και για την παρέμβαση μιας ξένης κυβέρνησης στις εκλογές, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος το θεωρεί αυτό, ως μία αστεία υπόθεση» υπογράμμισε η Ν. Πελόζι..

Η κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει εξελιχθεί σε συνταγματική κρίση, με τον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρά στην επίκληση του υπηρεσιακού απορρήτου για το σύνολο του πορίσματος του Ρόμπερτ Μιούλερ, όπως μεταδίδει το ABC News.

Η αντίδραση του Τραμπ είχε στο στόχαστρο το πρόσωπο του Τζέιμς Κόμεϊ, πρώην διευθυντή του FBI, ο οποίος σε δηλώσεις του στο CNN υποστήριξε ότι η αναφορά Μιούλερ περιέχει επαρκή στοιχεία για το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παρεμπόδισε το έργο της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την δημοσίευση της έκθεσης 448 σελίδων για την υπόθεση ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για το 2016, μετά από έρευνα 22 μηνών του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ και των συνεργατών του.

Διαβάστε επίσης το σχετικό άρθρο του ΤPP με την έκθεση του Μιούλερ.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις