Ανάμεσα στους νεκρούς των ρωσικών επιδρομών βρίσκονται 893 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την οργάνωση.
 
«Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 1.015 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 238 παιδιά και 137 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί. Επίσης έχουν σκοτωθεί 1.141 αντάρτες και τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, όπως και 893 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» τόνισε το Παρατηρητήριο.
 
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μάικλ Φάλον είχε εκφράσει τη βαθύτατη ενόχληση της Βρετανίας για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης και πολιτών στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα οι δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες ήττες που έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος.
 
«Εξακολουθεί να αυξάνεται το σύνολο των απωλειών. Έχουμε υπολογισμούς για αρκετές εκατοντάδες αμάχους που έχουν σκοτωθεί με τη χρήση μη κατευθυνόμενων πυρομαχικών σε περιοχές με αμάχους και αντιπολιτευόμενες ομάδες που πολεμούν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ» συμπλήρωσε ο ίδιος
 
«Αυτό με λυπεί. Η υποστήριξη του καθεστώτος του Άσαντ παρατείνει απλώς την αγωνία. Αντιθέτως, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την επιρροή της για να καταστήσει σαφές ότι ο Άσαντ δεν έχει μέλλον στη Συρία» κατέληξε λέγοντας.