«Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα», αναγραφόταν συγκεκριμένα στο πανό που σήκωσαν κάποιοι θερμοκέφαλοι Αλβανοί φίλαθλοι και λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει το εναρκτήριο λάκτισμα για την αναμέτρηση της ομάδας της χώρας τους με εκείνη της Ελβετίας.

Στην ενέργεια αυτή άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Ευστράτιου Ευθυμίου, ο οποίος την χαρακτήρισε ως «θρασύτατη και προβοκατόρικη» και το περιεχόμενό της ως «προκλητικό».

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ παράλληλα αναφέρθηκε και στην καταφανή παραβίαση των κανονισμών της UEFA που απαγορεύει ρητά την ανάρτηση πανό με συνθήματα ή μηνύματα πολιτικού περιεχομένου και ζήτησε από αυτήν τη λήψη άμεσων μέτρων καθώς και την τιμωρία των υπευθύνων.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά και σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τον παγκόσμιο οργανισμό ποδοσφαίρου, ζητώντας εξηγήσεις για το πώς, και παρά τα υποτιθέμενα υψηλά μέτρα ασφαλείας», κατάφερε να περάσει εντός του σταδίου ένα πανό με τέτοιο περιεχόμενο.

Παράσταση διαμαρτυρίας όμως γίνεται επίσης και προς την Αλβανική κυβέρνηση από την οποία η κυβέρνηση ζητά να καταδικάσει τη συγκεκριμένη «απαράδεκτη και προκλητική» ενέργεια. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, «είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους, που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς».