Δεύτερη επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, με αίτημα την άρση ασυλίας του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Λαγού, απέστειλε ο αντιπρόεδρος της ευρωβουλής και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως τονίζει στην επιστολή του, «λόγω των εξαιρετικά σοβαρών ποινικών κατηγοριών και ποινών κατά του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αυτής, είναι πολύ σημαντικό το Κοινοβούλιο να συμμορφώνεται με όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές απαιτήσεις εμπιστευτικότητας, να έχει συγκεκριμένο θεσμικό συμφέρον και να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό γρήγορα, ως απόλυτη προτεραιότητα».

Προσθέτει δε, πως βάσει των όσων αναφέρει και «ακολουθώντας όλα τα κατάλληλα νομικά βήματα και διαδικασίες, είναι επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην άρση της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγού».

Επίσης εξηγεί πως η επίσπευση της όλης διαδικασίας αποτελεί ζήτημα «υψίστης σημασίας για το Κοινοβούλιο και την επιβολή του νόμου, όπως και για την αποφυγή οποιασδήποτε καθυστέρησης που μπορεί να βλάψει την εικόνα του κοινοβουλίου», επισημαίνει ο Δ. Παπαδημούλης στην επιστολή του την οποία συνυπογράφουν και οι συμπρόεδροι της ευρωομάδας της Αριστεράς, Μάρτιν Σίντερβαν και Μανόν Ομπρί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη επιστολή του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με το ζήτημα των καταδικασθέντων από την ελληνική δικαιοσύνη ευρωβουλευτών που είχαν εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή. Η προηγούμενη επιστολή αφορούσε σε ενημέρωση προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, καθώς και τους επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Renew, Αριστερά, ECR) σχετικά με την ιστορική απόφαση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».