Όπως ανέφερε η Σ. Παπαδόγιαννη, ο τραυματισμός της από τα ΜΑΤ μπορούσε να αποβεί μοιραίος, αλλά η ευθύνη βαραίνει και όσους είχαν δώσει εντολή για τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης κατά του ασφαλιστικού, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει πάρει τον δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά η τρομοκρατία και τα χημικά των ΜΑΤ δεν θα μπορέσουν να τη στηρίξουν.

«Κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον τραυματισμό μου στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου στη διαδήλωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Υπεύθυνοι γι' αυτόν τον τραυματισμό, ο οποίος θα μπορούσε να είχε αποβεί και μοιραίος για τη ζωή μου δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ που μας επιτέθηκαν με μία απερίγραπτη βιαιότητα στο μπλοκ της ΛΑΕ και σε άλλους διαδηλωτές με τυφλά χτυπήματα δολοφονικά, ρίχνοντας δακρυγόνα όχι στα πόδια αλλά στο κεφάλι.

Υπεύθυνοι  είναι επίσης η ηγεσία της ΕΛΑΣ, αλλά και η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου, οι οποίοι έδωσαν τις εντολές πάση θυσία να διαλυθεί η συγκέντρωση που εξελισσόταν μπροστά στη Βουλή, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες ακραίων πρακτικών βίας και καταστολής που ασκήθηκαν σε βάρος μίας ειρηνικής διαδήλωσης.

Υπό την έννοια αυτή η μήνυση  που κατέθεσα είναι και μία πράξη αντίδρασης  στην επιλογή της Κυβέρνησης να εκκενώσει βιαίως το Σύνταγμα για να μην σταλεί από εκεί που είναι και ένας χώρος-σύμβολο της αντιμνημονιακής πάλης του λαού μας, να μην σταλεί και να μην εξαπλωθεί το μήνυμα αντίστασης στα μνημονιακά μέτρα, αλλά και να επιδείξει η Κυβέρνηση πυγμή και αποφασιστικότητα στους δανειστές ότι θα περάσει όλα τα μέτρα,  όλες τις δεσμεύσεις που έχει πάρει απέναντι τους, ακόμα κι αν είναι να σπάει τα κεφάλια αυτών που αντιστέκονται. Ένα είναι βέβαιο, ότι με τρομοκρατία, με χημικά, με ΜΑΤ, με βία καμία Κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει διασωθεί. Ούτε αυτή η Κυβέρνηση των μνημονίων Τσίπρα». δήλωσε χαρακτηριστικά η Σ. Παπαδόγιαννη