Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισημαίνει ότι, «εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αίσχιστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου».
 
Παράλληλα, τονίζει ότι «ο κ. Αθανασίου ως πρώην υπουργός, πρώην ανώτατος δικαστής και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει και πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον ύπατο πολιτειακό θεσμό. Ελπίζω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η Νέα Δημοκρατία να καταδικάσουν την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου στο σύνολό της».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, η εφημερίδα Documento, με δημοσίευμα της σημείωνε ότι υπό έρευνα βρίσκονται οι δύο πιο έμπιστοι άνθρωποι του Χ. Αθανασίου, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα κατηγορούμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών κατέθεσε ότι του ζήτησαν 800.000 ευρώ μέσω του δικηγόρου του για την αποφυλάκιση του.