X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς με είχε παρακαλέσει να βοηθήσω Παπασταύρου και Μιωνή

Νέα πολιτική σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο Μιωνή φέρεται να κατήγγειλε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, παρουσία του Νίκου Παππά. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για «δήθεν εκβιασμό» και τόνισε πως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τον είχε παρακαλέσει να βοηθήσειν τους Παπασταύρου και Μιωνή.
Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς με είχε παρακαλέσει να βοηθήσω Παπασταύρου και Μιωνή
George Vitsaras / SOOC
|

Όπως φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι στις 10 Μαρτίου 2016 συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Δ. Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του Νίκου Παππά, παρουσία του τελευταίου και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ο Νίκος Παππάς ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος, αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει. Ένιωθα ότι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει».

Σημειώνεται ότι πριν την κατάθεση του, οι δικηγόροι του Σ. Μιωνή είχαν προαναγγέλλει πως θα καταθέσουν μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό.

Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου – Καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή

Παπαγγελόπουλος κατά Μιωνή για «δήθεν εκβιασμό» και καρφιά για Σαμαρά

Ο Δ, Παπαγγελόπουλος απάντησε στα όσα ειπώθηκαν στην προανακριτική από τον Σ. Μιωνή, λέγοντας ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες περί εκβιασμού, καθώς η συνάντηση τους είχε αντικείμενο την έκκληση του επιχειρηματία να τον βοηθήσουν στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική. Υπογράμμισε ότι ο Α. Σαμαράς τον είχε παρακαλέσει να βοηθήσει τον σύμβουλο του Παπασταύρου και τον Μιωνή, σημειώνοντας με νόημα ότι θα τοποθετηθεί για τις σχέσεις των τριών προαναφερθέντων.

Η δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου:

Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ..

Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου.

«Βόμβα μεγατόνων» και «φούσκα»

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν ότι η κατάθεση του Σ. Μιωνή είναι «βόμβα» που αποκαλύπτει το παραδικαστικό κύκλωμα του Δ. Παπαγγελόπουλου. «Ο Σάμπυ Μιωνή αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε παρουσία του πρώην Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του τονίζει ότι «η διαφημισμένη βόμβα ήταν στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής. Οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δύο ιδιωτών».

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλεί τη ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για τα όσα είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ. «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έσκασαν τη φούσκα της σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πέτσας προσπαθούν τώρα να φουσκώσουν μια αναφορά σε μία υπόθεση που έχει τις ρίζες της από το 2013. Ας μας πει ευθέως ο κ. Μητσοτάκης αν καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά για παραδικαστικό».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις