Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Μεταξύ των όσων είπε, αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη αποχώρησή του από την Επιτροπή, η οποία εκλήφθη ως απόδειξη ενοχής από τη Νέα Δημοκρατία. Όπως είπε ο Δ. Ππαπαγγελόπουλος, εξηγώντας τη θέση του, «στην ηλικία που είμαι δεν με ενδιαφέρει η ποινική αλλά η ηθική διάσταση. Η επιτροπή έχει παρανομήσει και ίσως κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για κατάχρηση εξουσίας. Όταν αποχώρησα δεν είχα πει ούτε το 1/10 όσων ήθελα να πω». Πρόσθεσε ακόμα ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε για τους λόγους για τους οποίους κατηγορείται, και πως δεν υπήρχε κατηγορητήριο.

Επίσης έκανε λόγο για «παραβίαση των δικαιωμάτων του» και για «στρατοδικείο», ενώ παράλληλα σημείωσε πως εκ του νόμου είχε το δικαίωμα να μην δεχθεί ερωτήσεις στην Προανακριτική. «Τους είπα “Δώστε μου ένα κατηγορητήριο να σας απαντήσω σε δέκα λεπτά”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ανέφερε ότι ζήτησε από την Προανακριτική Επιτροπή να φέρουν τρεις χρήσιμους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Μάλιστα για τον Α. Σαμαρά είπε πως δεν είχε το θάρρος να εμφανιστεί στην Προανακριτική όπου, όπως είπε θα απολάμβανε και της ασφάλειας της πλειοψηφίας της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προκαλώντας τον έμμεσα να εμφανιστεί και να καταθέσει.

Επιπλέον ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε πως ο Α.. Σαμαράς θα υποχρεωθεί να εμφανιστεί στο Ειδικό Δικαστήριο, «εκεί όπου θέλει να με στείλει».

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο ειδικού δικαστηρίου ο πρώην υπουργός σημείωσε, «πώς προδικάζουν την απόφαση που θα βγάλουν η Βουλή και το δικαστικό συμβούλιο; Αυτό και μόνο δείχνει ότι ορισμένοι προδικάζουν. Κάποιοι μου ετοιμάζουν και κελί στον Κορυδαλλό».

Σε σχέση με τις παράνομες ηχογραφήσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, επεσήμανε ότι έχει διαπράξει κατασκοπεία, ενώ το ίδιο ενδεχομένως να επεκτείνεται βάσει του νόμου και σε μέλη της Επιτροπής που παρέλαβαν και έχουν γνώση του υλικού. Όπως είπε, «κάποιοι θα διωχθούν για κατασκοπεία».

Ακόμα τόνισε ότι αναφορικά με το υλικό που προκύπτει από τη συνομιλία Παππά – Μιωνή, πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, ενώ σε σχέση με τα σημεία στα οποία αναφέρεται το όνομά του υποστήριξε ότι το υλικό της ηχογράφησης είναι σίγουρα παραποιημένο και τα συγκεκριμένα σημεία είναι ακατάληπτα.

Κληθείς να απαντήσει για τη δημοσίευση επιπλέον παράνομων ηχογραφήσεων από πλευράς της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αυτή τη φορά, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε πως δεν θα μπει στη διαδικασία να σχολιάσει αν είναι αλήθεια ή όχι οι αποκαλύψεις και έκανε λόγο για παράνομη διαδικασία ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αναφορικά με την εξωδικαστική συμφωνία της Novartis με το αμερικανικό κράτος, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι προκύπτει ανενδοίαστα χρηματισμός πολιτικών, κάτι που, αποδεικνύεται και από το τεράστιο ποσό των εκατομμυρίων δολαρίων που πρέπει να καταβάλει η εταιρεία. «Νιώθω δικαιωμένος, απεδείχθη ότι η Novartis δωροδοκούσε πολιτικούς».