Ο Πάπας Φραγκίσκος στο νέο βιβλίο του με τίτλο «Let us dream», που κυκλοφόρησε χθες υποστηρίζει για ακόμα μία φορά τα δικαιώματα των μεταναστών δηλώνοντας, σύμφωνα με το Euronews, πως «η μετανάστευση δεν συνιστά απειλή για τη Χριστιανοσύνη».

«Με το να απορρίπτουμε έναν μετανάστη που αγωνίζεται, όποια και εάν είναι η θρησκευτική του πίστη, εξαιτίας του φόβου ότι θα διαλύσει τον χριστιανικό πολιτισμό, προσβάλλουμε τόσο την ίδια τη Χριστιανοσύνη όσο και τον πολιτισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η μετανάστευση δεν αποτελεί απειλή για την Χριστιανοσύνη. Αντίθετα, όπως σημειώνει, η απειλή υπάρχει «μόνο στα μυαλά εκείνων που επωφελούνται υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο».

«Το να προωθεί κανείς το Ευαγγέλιο και να μην καλωσορίζει τους ξένους, που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, όσο και το να μην επιβεβαιώνει κανείς τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους ως παιδιά του Θεού» παρομοιάζεται σύμφωνα με τον Ύπατο Ποντίφηκα με την προτροπή μιας κουλτούρας «που είναι χριστιανική μόνο κατ’ όνομα, ενώ στην πραγματικότητα την αδειάζει καθετί που την καθιστά διακριτή».

Το νέο βιβλίο του Πάπα Φραγκίσκου «Let us dream», το οποίο είναι γραμμένο από τον Βρετανό βιογράφο του, Όστιν Άιβερι αναφέρει, επίσης, πως «η αξιοπρέπεια των λαών απαιτεί τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν από επικίνδυνες γι’ αυτούς περιοχές σε ασφαλέστερες».

Σημειώνεται πως ο Πάπας είναι εγγονός ενός Ιταλού μετανάστη, που εγκαταστάθηκε στην Αργεντινή, ενώ συχνά εκφράζει δημόσια την αλληλεγγύη του προς τους μετανάστες που διασχίζουν τη Μεσόγειο καταγγέλλοντας τις χώρες που αρνούνται να τους υποδεχτούν.