Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ εξήγησε ότι αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση αυτή θα είναι μίας εβδομάδας γιατί μεσολαβεί και η αργία του 15Αυγουστου.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα» και επανέλαβε ότι πρέπει να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών».


Βιωσιμότητα και διαπλοκή

Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εξήγησε ότι αυτός προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής».

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες».

Κροκοδείλια τα δάκρυα για το Mega

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε και για τα όσα έχουν ειπωθεί για το Mega σημειώνοντας ότι είναι «επιχειρηματική επιλογή των μετόχων του Mega να μην συνεχίσει την πορεία του».

«Oι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» είπε και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο δεχτήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στα κανάλια μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία κάλυψη προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση σε κανένα επίπεδο δεν μπορεί να παρέμβει στον διαγωνισμό και να επιλέξει. Ο διαγωνισμός είναι τυποποιημένος και αδιάβλητος».

Κυνική ομολογία για το «μαύρο»

Άσκησε, ακόμη, κριτική στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας επιλογή της να προσπαθεί να βάζει προσκόμματα στη διαδικασία αδειοδότησης.

Ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε και για τα όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, κάνοντας λόγο γα «σοκαριστική και κυνική ομολογία πως το “μαύρο” ήταν λογοκρισία».

ΔΝΤ και «ένα λάθος λιγότερο» στην Ιβηρική

Εκτός από τα τηλεοπτικά ο Νίκος Παππάς ρωτήθηκε και για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η νέα έκθεση του ΔΝΤ, αλλά και οι αποφάσεις της ΕΕ να μην υποστούν κυρώσεις οι Ισπανία και Πορτογαλία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι την παρουσία του ΔΝΤ δεν τη ζήτησε η Ελλάδα, ενώ αναφορικά με τις χώρες της Ιβηρικής δήλωσε «ένα λάθος λιγότερο».

Μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση επισήμανε ότι στόχος είναι να μπορούν να προκληθούν δημοψηφίσματα από λαϊκή πρωτοβουλία, κάτι που θα κάνει πιο ενεργούς τους πολίτες.