«Το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που για την εφήμερη δημοσιότητα επιλέγουν να τα υπερασπίζονται», τόνισε ο υπουργός.

«Αν περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική και να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς status quo ante, δεν θα το κάνουμε, διότι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τι θέλετε; Να κάνουμε τις τροπολογίες της βασιλόπιτας; Να παρατείνουμε την λειτουργία σταθμών χωρίς άδεια;», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου.

Στις 14 Ιουλίου τα αποτελέσματα της Επιτροπής

Στις 14 Ιουλίου η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού θα εκδώσει τα αποτελέσματα με τον κατάλογο των εταιρειών που θα συμμετέχουν οριστικά στον διαγωνισμό και αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία.

Η ερώτηση Λοβέρδου αφορούσε την επιστολή του Επιτρόπου Έτινγκερ για τις ανεξάρτητες αρχές και ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι τρεις φορές η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι δεν αφορούσε τον διαγωνισμό για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, που είναι θέμα το οποίο καθορίζει κάθε κυβέρνηση.

Ο Α. Λοβέρδος χαρακτήρισε τον Ν. Παππά «υπουργό προπαγάνδας», τον κατηγόρησε ότι «δεν δέχεται την πολιτική κριτική, την θεωρεί εξοβελιστέα, παράνομη, διαπλεκόμενη, δεν του αρέσει», ενώ πρόσθεσε: «Σας προσομοίασα με υπουργό της Βόρειας Κορέας κατά πολιτική υπερβολή».

Παππάς προς Λοβέρδο: Δεν παίρνετε το μήνυμα

«Προς τι όλες αυτές οι ακρότητες και μάλιστα με γεγονότα που σας έχουν εκθέσει;», τον ρώτησε ο Ν. Παππάς και επεσήμανε ότι «στην πολιτική υπάρχουν τα πολιτικά λάθη, όπως η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, και οι μεγάλες γκάφες. Σπεύσατε να πείτε ότι πιάστηκα ψευδόμενος, αλλά εσείς προσομοιάζετε με κάποιον που βλέπει μπροστά του την μπανανόφλουδα και αντί να στρίψει, καταριέται τον εαυτό του γιατί πάλι θα πέσει».

«Εκπλήσσομαι γιατί δεν κρατιέστε και επειδή είστε ένας έξυπνος άνθρωπος», είπε, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω πού δίνετε εξετάσεις για να σας δουν».

«Είστε πλαισιωμένος, γύρω από το πρόσωπό σας κινούνται και πολιτικές και πρόσωπα, και πρέπει να είστε προσεκτικός», απάντησε ο Α. Λοβέρδος και σημείωσε ότι «δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν έχει σχέση όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι οι δυνατότητες για άδειες είναι πολύ παραπάνω από τέσσερις και δεν τις αξιοποιείτε».

«Εσείς δεν παίρνετε το μήνυμα. Το μόνο που απομένει είναι να διεκδικήσετε να κάνετε εσείς την ενημέρωση των συντακτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήλπισα ότι θα κάνετε ένα βήμα ειλικρίνειας», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. «Το τι έχουμε υποστεί συγκεκριμένοι υπουργοί από μέσα ενημέρωσης. Το τι χυδαιότητα και εμετός έχει ειπωθεί… Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πονηρός για να τα συνδέσει», επεσήμανε ο Ν. Παππάς.