Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104,9», ο Σ. Παππάς επισήμανε πως είχε συνομιλία με τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ και τόνισε ότι ο ρόλος τους πλέον είναι να γίνουν «σύμβουλοι των επιβατών και όχι αστυνομικοί».

Έκανε λόγο για αποκατάσταση των σχέσεων του Οργανισμού με το κοινό, προκειμένου να υπάρξει αλληλοκατανόηση.  «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε καινούρια σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τον Οργανισμό. Οι συνάδελφοι που είναι πάνω στα λεωφορεία, είτε είναι οδηγοί είτε ελεγκτές, είναι φίλοι για το κοινό και αυτό μπορεί να το καταλάβει και το κοινό και να τους βοηθήσει στο έργο τους και εκείνοι να αισθάνονται πιο άνετα».

Παράλληλα, δήλωσε πως προχωρούν οι εξελίξεις για την αποτίμηση της περιουσίας του ΟΑΣΘ, ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρα συμπεράσματα στο κομμάτι της διαχείρισης. «Για μας είναι διπλός ο στόχος: να εξασφαλίσουμε τη διαδικασία μιας διαφανούς διαδικασίας αποτίμησης της περιουσίας του οργανισμού και το δεύτερο σε αυτό το διάστημα να εξασφαλίσουμε και την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης η φάση του ισολογισμού έναρξης. Έχουν γίνει απογραφές κλπ, είμαστε στην τελευταία φάση του παραλληλισμού των απογραφών λογιστικών και πραγματικών, θα γίνουν και τα τελικά στοιχεία, θα δούμε και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών και με βάση αυτά θα αρχίσει μια νέα διαδικασία όπου πλέον θα δούμε μεγαλύτερα βάθη στον τομέα της διαχείρισης».