Για αδιευκρίνιστους έως τώρα λόγους, αφού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν όντως είχε προηγηθεί κάποια διάρρηξη ή διαπληκτισμός, ο φερόμενος δράστης κινήθηκε απειλητικά προς τον παρακείμενο από την επιχείρησή του καταυλισμό Ρομά και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς την πλευρά του καταυλισμού.
 
Η μία από τις βολές του πέτυχε το 13χρονο κορίτσι που βρισκόταν στον καταυλισμό, στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του, ενώ τραυματίστηκε επίσης ένας 35χρονος στο πόδι και συγκεκριμένα στον αστράγαλο. Μετά τη δολοφονία της 13χρονης, ο δράστης εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, με τις αρχές να τον αναζητούν.
 
Το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη ενός 40χρονου ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργός του 34χρονου. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 40χρονος, φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή. 
 
Τέλος, μετά τη δολοφονία και την διαφυγή του δράστη, ορισμένοι Ρομά εντόπισαν 1,5 χιλιόμετρο πιο κάτω το φορτηγάκι του και του έβαλαν φωτιά, ενώ προκάλεσαν φθορές και στο κρεοπωλείο του μέσα στην πόλη της Άμφισσας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το News24/7, ο 40χρονος αρνείται ότι ήταν παρών στο περιστατικό, ενώ αναφορικά με τον 34χρονια, είχε αναπτυχθεί μία επικοινωνία μέσω του δικηγόρου του και τις Αρχές ώστε να τον πείσουν να παραδοθεί. Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο αστυνομικό τμήμα που κρατείται αλλά και όταν οδηγηθεί στον ανακριτή, ώστε να αποφευχθούν αντίποινα.
 
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν δεχθεί καταγγελία σχετικά με τυχόν κλοπή ή διάρρηξη, καθώς διάρρηξη δεν προκύπτει ούτε από τα στοιχεία της αστυνομίας.