Λίγες μέρες πριν την υποβολή της πρότασης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των περίπου 80 κατηγορουμένων για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, ο ποινικολόγος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι παραιτείται «για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας» από την υπεράσπιση του κ. Μπούκουρα, που εκλέχθηκε βουλευτής Κορινθίας με τη Χρυσή Αυγή.
 
Ο βουλευτής είναι ανεξάρτητος από τον περασμένο Μάρτιο, όντας ήδη προσωρινά κρατούμενος από τον Ιανουάριο.
 
 

«Λόγοι αξιοπρέπειας»
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια για την παραίτηση του από την εκπροσώπηση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Παρά τις εντελώς αντίθετες προσωπικές, πολιτικές και κοινωνικές μου πεποιθήσεις, ανέλαβα την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, διότι με έπεισε ότι η παρουσία του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν εντελώς περιστασιακή και οφείλετο μόνο στο πάθος του να διακριθεί πολιτικά. Η διαγραφή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν μια επιβεβαίωση της επιλογής μου.

 
» Σήμερα, εκ λόγων προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας, παραιτούμαι από τη θέση του συνηγόρου υπερασπίσεως του Ευστάθιου Μπούκουρα.
 
» Τους λόγους της παραιτήσεώς μου δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσω, εξαιτίας του απορρήτου της σχέσεως δικηγόρου και κατηγορουμένου, το οποίο επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων».