«Σας έχει τεθεί κατ’ επανάληψη το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ο οποίος, μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, εκκρεμεί στο γραφείο σας προς έγκριση εδώ και είκοσι μήνες. Η θεσμική αυτή εκκρεμότητα έχει επιφέρει, όπως σας έχω εκθέσει, πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία του Οργανισμού, στην οργάνωση των θεμάτων του, στην ύπαρξη εγκεκριμένου οργανογράμματος, στη στελέχωσή του με το αναγκαίο νέο προσωπικό και, κυρίως, στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του υφιστάμενου που, υπό αντίξοες συνθήκες, επωμίστηκε το κύριο βάρος της υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με απόλυτη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, που γνωστοποίησε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως την παραίτησή του.

Όπως τονίζει ο Χρήστος Κακλαμάνης στην επιστολή παραίτησής του, «έχει τεθεί κατ’ επανάληψη το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ο οποίος, μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, εκκρεμεί στο γραφείο σας προς έγκριση εδώ και είκοσι μήνες». Ο ίδιος αποκαλύπτει πως από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η η τοποθέτηση νέων μελών στη διοικητική δομή του Οργανισμού, καθώς έκτοτε έχουν παραιτηθεί οι δύο αντιπρόεδροι, δίχως το υπουργείο να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους.

«Η αποδοχή ή μη των παραιτήσεων των αντιπροέδρων και η αντικατάστασή τους εκκρεμεί ακόμα για άγνωστους λόγους με αποτέλεσμα η δυσλειτουργία στην Διοίκηση του Οργανισμού να συνεχίζεται» αναφέρει ακόμα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, αποκαλύπτοντας το εύρος του προβλήματος που αναμένεται να αποκαλυφθεί το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται πως το ΙΤΥΕ – Διόφαντος οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί τη διαδικασία παραγωγής και διανομής των διδακτικών βιβλίων σε όλα τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή παραίτησης του Χρ. Κακλαμάνη: