Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο υπουργός Οικολογίας Νικολά Ιλό από τη γαλλική κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρει το Reuters.
 
«Ήταν μία απόφαση μεταξύ εμού και εμού» δήλωσε τονίζοντας ότι δεν έχει ενημερώσει ακόμα τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο Ν. Ιλό υποστήριξε ότι αισθανόταν «μόνος στον χειρισμό των περιβαλλοντικών προκλήσεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε «την οικολογία στις προτεραιότητες της».
 
Ωστόσο, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος ήταν πιστοί απέναντί μου τους τελευταίους αυτούς 14 μήνες», ενώ στη συνέχεια είπε ότι «ελπίζω ότι θα αξιοποιήσει τα μαθήματα της αποχώρησής μου. Ελπίζω ότι αυτή η κίνηση θα είναι χρήσιμη ώστε καθένας να αναρωτηθεί για τις ευθύνες του».
 
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έδωσε έμφαση στα «μικρά βήματα» που έχουν γίνει από τη Γαλλία για την υπερθέρμανση του πλανήτη υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να δημιουργούμε διαστρέβλωση ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα».
 
«Δεν καταλαβαίνω γιατί παραιτείται αφού είχαμε πολλές επιτυχίες κατά το πρώτο έτος που είναι προς τιμή του» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.