Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «μπορεί να εφαρμοστεί όλο», διευκρινίζοντας ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή όσων εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
 
«Κακά τα ψέματα, από αυτό θα κριθούμε» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα «έρθει κατά κύματα».
 
Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η «διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους», καθώς «μόνο με απομείωση θα γίνει βιώσιμο». 
 

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο η Αθήνα να χρειαστεί να συμβιβαστεί με ενδιάμεση λύση.
 
 

Καμία μείωση στις συντάξεις
 

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ο κ. Στρατούλης επαναβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά μείωση κύριων ή επικουρικών συντάξεων, λέγοντας μάλιστα πως αρνήθηκε να υπογράψει την προϋπάρχουσα υπουργική απόφαση που θα επέφερε μείωση 7% στις επικουρικές.
 
Για τα ασφαλιστικά Ταμεία, είπε πως υπάρχουν χρήματα και εκτίμησε ότι με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα εισρεύσουν 400 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης.
 
Επανέλαβε, επίσης, πως θα επανέλθει η 13η σύνταξη για συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ, η οποία – όπως είπε – θα καταβληθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.
 
Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε πως στόχος είναι η σταδιακή αποκατάστασή του μέσα στο 2016, ενώ προανήγγειλε πως το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.