Στην ανακοίνωσή της, η νομική ομάδα υποστήριξης του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου, που δημιουργήθηκε λίγες ημέρες μετά τη βίαιη αστυνομική καταστολή της πορείας στην ΑΓΕΤ, αναφέρει ότι «η παροχή νομικής υποστήριξης κρίθηκε απαραίτητη καθώς, αν και η αστυνομία χτύπησε ανελέητα τους διαδηλωτές, φρόντισε να απαγγείλει κατηγορίες σε έναν τουλάχιστον φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε στην πύλη της ΑΓΕΤ την 13/6 ενώ παραμένει ανοικτή μια προκαταρκτική εξέταση και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια νεολαίων ή καλούνται στο τμήμα για ….υπόθεσή τους».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «η βίαιη καταστολή και το αστυνομικό πογκρόμ στην πόλη του Βόλου βαρύνει απόλυτα τον υπουργό Προ.Πο Χρυσοχοίδη, την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και τη κυβέρνηση της ΝΔ.Εξαιτίας αυτών των ενεργειών, θρηνούμε την απώλεια του σ. Βασίλη Μάγγου που χτυπήθηκε στις 14/6 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και βασανίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στο αυτοκίνητο μεταφοράς και μέσα στο τμήμα. Ο σ. Βασίλης συμμετείχε με πάθος από τη πρώτη στιγμή στη νομική μας ομάδα και έφυγε απροειδοποίητα στις 13 Ιούλη.

Ο Συντονισμός έχει δεσμευτεί να στηρίξει όποιον/α διωχθεί και όποιον/α προσφύγει κατά της αστυνομίας για την βία που ασκήθηκε.»

Η νοική ομάδα υποστήριξης τονίζει τις ενέργειες της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου «που με αίτηση της στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας (10/8/20) ζητά να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των αστυνομικών που χτύπησαν και βασάνισαν τον αδικοχαμένο σ., να ενημερωθούν αν διεξάγεται ΕΔΕ όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, αν η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στο Συνήγορο του Πολίτη, αν έχει καταγραφεί η προσαγωγή του, όπως επίσης και να επιστραφούν αντικείμενα τα οποία αφαιρέθηκαν από το σπίτι του (κινητό, ρούχα κλπ) όταν η ασφάλεια κλήθηκε για τη διαπίστωση των συνθηκών θανάτου και για τα οποία ουδέποτε συνέταξε σχετική έκθεση που να γνωστοποιηθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.»

Καταλήγει ευαριστώντας θερμά «για την πολύτιμη βοήθεια των δικηγόρων της Νομικής Προστασίας αλλά και των δικηγόρων μας στο Βόλο που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε όλα τα αιτήματα μας. Μένουμε όρθιοι στο δρόμο του αγώνα, μέχρι τη νίκη.»

Οι δικηγόροι νομικής προστασίας είναι οι Ιερόπουλος Γιάννης, Κούρτοβικ Γιάννα, Λεγάκη Αντωνία, Παπαδάκης Κώστας, Παπαρούσου Άννα, Πετσιμέρη Χρύσα.