Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο εξέφρασε παράπονα για την δημοσιοποίηση του άρθρου Τόμσεν στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ ενώ όπως γνωστοποιήθηκε και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συντάσσονται με την ελληνική πλευρά στο θέμα αυτό. Σημειώνεται ότι το Ταμείο μέσω του άρθρου Τόμσεν ζητά από την Ελλάδα να νομοθετήσει εκ των προτέρων μέτρα για το 2019 και το 2020, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με τα όσα διαμηνύθηκαν από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ κατά την τρίωρη συνάντηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ταμείο δεν ήθελε να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση αλλά να καταγράψει τις θέσεις του.
 
Με βάση την ενημέρωση που έγινε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο στόχος του νέου γύρου συζητήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών είναι τις επόμενες ημέρες να κλείσει η συμφωνία για όσο τον δυνατόν περισσότερα σημεία του Staff Level Agreement. Μεταξύ αυτών είναι και ο προϋπολογισμός του 2018.
 
Οι συναντήσεις θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής των Θεσμών
Αρμόδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στη σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.