Ο θεατής μέσω της παράστασης καλείται να πάρει το ρόλο του διασώστη των ηρωίδων, αλλά κυρίως του εσωτερικού παιδιού που φέρει ο καθένας, το οποίο απειλείται αν δεν βρει φροντίδα, προστασία και τρυφερότητα κάπου μέσα στον κόσμο.

«Τα δύο κορίτσια αυτά είναι άνθρωποι πληγιασμένοι, πομποί και αποδέκτες βίας. Αναπαράγουν με ή χωρίς την θέλησή τους το μοντέλο που τους πρότειναν. Το δικό μας στοίχημα όμως, ήταν να μην μιλήσουμε για “αυτά” τα κορίτσια. Κάτι τέτοιο θα μας απομάκρυνε από την αλήθεια της αφήγησής τους, θα μας οδηγούσε σε αυτό το τόσο συνηθισμένο διδακτικό θέατρο που βλέπουμε. Δεν έχουμε άλλωστε να διδάξουμε τίποτα και σε κανέναν. Αλλά μιλάμε για τις δικές μας πληγές. Αυτή η ειλικρίνεια είναι το δύσκολο. Το προσωπικό» λέει στο TPP η ηθοποιός Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη που υποδύεται την Πινκ. 
 

Η συμπρωταγωνίστριά της, Κατερίνα Δημάτη, συμπληρώνει για τη δική της εμπειρία στον ρόλο της Ρόλυ: «Βίωσαν κακοποίηση, μοναξιά, εξαθλίωση. Η μία βρίσκει το καταφύγιό της στην άλλη. Η μία αδερφή τοποθετεί στο πρόσωπο της άλλης τη μητέρα που ποτέ δεν είχε και έτσι δημιουργούν μία σχέση εξάρτησης, από την οποία καμιά δεν θα μπορέσει να ξεφύγει. Δεν μείναμε σχεδόν καθόλου πάνω στον εθισμό των ουσιών, αλλά στον εθισμό της μεταξύ τους σχέσης. Το στοίχημα στο έργο αυτό πιστεύω ότι ήταν να καταφέρουμε να πετάξουμε την ταμπέλα του χρήστη και να δούμε αυτά τα δύο πλάσματα μέσα από τη δική μας αλήθεια: πώς νιωθω εγώ για την Κατερίνα και η Κατερίνα για μένα μέσα σ'αυτήν την συνθήκη. Και αυτό είναι το μαγικό. Γιατί στο τέλος μένει αυτό που γράφει και η ίδια η Franzmann: “Είμαστε κομμάτι του κόσμου.” Του ίδιου κόσμου. Ο καθένας με τις εξαρτήσεις του και την ακατάσχετη επιθυμία του ν'αγαπηθεί». 

Το TPP προσφέρει μία διπλή πρόσκληση για αύριο Τρίτη 18/12 στον πρώτο αναγνώστη/-ρια που θα στείλει mail με θέμα «Παράσιτα» στο [email protected]

Η παράσταση «Παράσιτα» παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 17/12 έως τις 19/02 στις 21:00 στο BIOS, Πειραιώς 84.

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Βογιατζής
Σκηνικά-Κοστούμια: Ήρα Καραγκούνη
Μουσική επιμέλεια-Επικοινωνία: Ναιρί Πελτεγιάν
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Χαρμαλιά
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιακοπούλου
Ψυχολογική διερεύνηση ρόλων: Λάμπρος Γιώτης

Διανομή : 
Πινκ: Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη
Ρόλυ: Κατερίνα Δημάτη
Άγνωστη γυναίκα: Κωνσταντίνα Χαρμαλιά
Ανδρική φωνή: Λάμπρος Γιώτης