“Θα συνεχίσουμε και στο δρόμο αλλά θα ακολουθήσουμε και τη νομική οδό και θα κάνουμε την αγωγή που είμαστε υποχρεωμένοι για την ακύρωση των απολύσεων με το σκεπτικό ότι δεν έχει τηρηθεί καμία εργατική νομοθεσία σε αυτό το έργο”, αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης.

“Πρωτοτυπούμε για άλλη μια φορά και ίσως είναι ένα καμπανάκι και για άλλους το τι μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, να σε μετατρέψει από αορίστου σε ορισμένου, να λύει τη σύμβαση, να μη πληρώνει αποζημιώσεις”, προσθέτει.

Όσον αφορά το μέλλον του έργου ο Χ. Κυπριανίδης εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατα πόσο πλησιάζει η επανέναρξη των εργασιών καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία σχετική δήλωση από στελέχη της κοινοπραξίας παρά μόνο από υπουργούς της κυβέρνησης.

“Αυτό που αποκωδικοποιούμε από τις δηλώσεις είναι ότι θα πρέπει να τελειώσουν οι διαιτησίες. Εμείς ξέρουμε ότι διαιτησίες έχει μέχρι και το Φεβρουάριο. Θα χρειαστούν 3-4 μήνες για να βρεθούν αποφάσεις με τις διαιτησίες για να βγάλουν την αποζημίωση του εργολάβου. Αν αυτός είναι ένας χρόνος ο οποίος θα πρέπει να περάσει για να κλείσει η συμφωνία τότε μιλάμε για Απρίλιο με Μάϊο”, εκτίμησε.

Από τη πλευρά της η Αγγ. Παναγιωτίδου, εργαζόμενη για έξι χρόνια στο αρχαιολογικό τμήμα στο Μετρό και μητέρα δύο παιδιών αναφέρει πως δεν θα λάβουν αποζημίωση εκτός αν δικαιωθούν από τη δικαιοσύνη καθώς “έχουν αλλάξει τη σύμβαση μας μονομερώς ενώ γράφει ξεκάθαρα ότι είναι αορίστου χρόνου και την έκαναν από την κοινοπραξία ορισμένου κάτι που η νομική σύμβουλος μας είπε ότι δεν ισχύει και είναι παράνομο”

Σε σχετική ανακοίνωση με τίτλο “Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη στο Μετρό” το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει πως “Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την υποτιθέμενη ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας για τις λύσεις στα προβλήματα του έργου και ακόμα μόνο τις λύσεις των συμβάσεών μας γνωρίζει ως πραγματικό δεδομένο η πόλη και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις, περιφρονώντας κάθε έννοια και νομοθεσία εργατικού δικαίου”.

“Την ίδια στιγμή, για άλλη μια φορά είχαμε ανακοινώσεις και καθρεπτάκια στους ιθαγενείς περί χριστουγεννιάτικου δώρου επανέναρξης του έργου. Για άλλη μια φορά μας νοιάζει η επικοινωνία και όχι η κοινωνία. Τα προβλήματα του έργου εδώ, ζωντανά και πραγματικά”, προσθέτει.

ΟΙ εργαζόμενοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Σταθμό Βενιζέλου, γιατί όπως σημειώνουν: “Στο σταθμό αυτό, γιατί από εδώ ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ των εργασιακών δικαιωμάτων με την απόλυση 385 συναδέλφων το 2013. Στο σταθμό αυτό, γιατί αυτός αποτελεί το από τα πιο βασικά μπαλάκια ευθύνης για την κατάντια του έργου. Στο σταθμό αυτό γιατί αποτελεί το σύμβολο της κακοδιαχείρισης των προβλημάτων του έργου”.

Πηγή: alterthess.gr