X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα σε προσφυγικές δομές και ΚΥΤ

Ακόμα μία παράταση του εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών αποφάσισαν τα αρμόδια υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς ανακοινώθηκε πως οι αυστηροί περιορισμοί θα ισχύουν έως και τα τέλη Αυγούστου, με τα διαφορετικά μέτρα για τους ανθρώπους που ζουν σε προσφυγικές δομές και ΚΥΤ να ισχύουν πλέον για περισσότερους από τέσσερις μήνες.
|

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κοροναϊού.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική των συνεχών παρατάσεων του εγκλεισμού των προσφύγων και μεταναστών, παρότι δεν έχουν δοθεί από τα αρμόδια υπουργεία περαιτέρω πληροφορίες για την ανάγκη παράτασης των απαγορεύσεων. Η σημερινή παράταση ακολουθεί εκείνη της 18ης Ιουλίου, που διαδέχθηκε εκείνη της 4ης Ιουλίου και ούτω καθεξής, με αποτέλεσμα πλέον, οι αυστηροί περιορισμοί να εφαρμόζονται σε πρόσφυγες και μετανάστες για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Άλλωστε, στα μέσα Ιουλίου, περισσότερες από 26 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέγραψαν κοινή δήλωση, ζητώντας τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας να βασίζονται σε επιστημονικές ενδείξεις και να μην επιβάλλονται με αυθαίρετα κριτήρια «που παραπέμπουν σε κοινωνικές διακρίσεις», χωρίς να ιδρώσει το αυτί των αρμόδιων υπουργείων.

Νέα παράταση καραντίνας για τις προσφυγικές δομές εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις

Αντιθέτως, αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτή τη φορά, προηγήθηκε κοινό αίτημα δημάρχων από τη Μυτιλήνη, τη Χίο, την ανατολική Σάμο, την Κω και τη Λέρο προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Μάλιστα, στη δήλωσή τους ζητούν, μεταξύ άλλων, «στο πλαίσιο της πρόνοιας που έχει επιδειχθεί από την κυβέρνηση με τη λήψη δέσμης μέτρων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο περιορισμός κυκλοφορίας του πληθυσμού που διαμένει στα ΚΥΤ, με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων κορονοϊού Covid-19» να υπάρξει παράταση της χρονικής διάρκειας των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας προσφύγων και μεταναστών.

Παράταση μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας στα Κ.Υ.Τ. και τις δομές της χώρας μέχρι 31 Αυγούστου Με κοινή απόφαση των…

Gepostet von Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου am Freitag, 31. Juli 2020

Οι δήμαρχοι αναφέρουν ακόμα πως «ενόψει της σταδιακής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας και των φόβων που εκφράζονται για δεύτερο κύμα διασποράς του κοροναϊού και λαμβανομένου υπόψη ότι η κατάσταση στα νησιά μας δυνητικά αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα τόσο από υγειονομικής, όσο και από κοινωνικής άποψης, μεριμνήσετε, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για τη μεταφορά του συνόλου των μεταναστών/προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα υποδοχής των νησιών».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις