Με απόφαση που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, στις 23 Απριλίου, ο δήμος Ηρακλείου παραχωρησε σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής δωρεάν χώρο, για τη διεξαγωγή προπονήσεων πολεμικών τεχνών και αρχαιοελληνικών αθλημάτων.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της efsyn.gr, η παραχώρηση περιλαμβάνει έκταση 2 στρεμμάτων στο χώρο του εγκαταλελειμμένου πάρκου Σκαφιδαρά στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία παραχωρείται στο Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Αθλημάτων (ΑΣΜΑ), με το προσωνύμιο «Παγκρατιστές», για τη διεξαγωγή προπονήσεων και εκδηλώσεων.

Εκπρόσωπος του σωματείου ΑΣΜΑ είναι ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης γνωστός και με το ψευδώνυμο «Κροκόδειλος», ο οποίος έκανε και τη σχετική αίτηση στο δήμο Ηρακλείου. Πέρα από καθηγητής πολεμικών τεχνών,έχει υπάρξει και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, και ενεργό μέλος της οργάνωσης.

 
Γονείς του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) είχαν καταγγείλει τον Μ.Δεληγιαννάκη πριν 4 χρόνια, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποιούσε παράνομα τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, εγκαθιστώντας στίβο μάχης και ιδιωτικό γυμναστηρίο, με σκοπό την  εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι ο εν λόγο καθηγητής πολεμικών τεχνών, ήταν και διοικητικός παράγοντας του γυμναστικού ομίλου.
 
Το συγκεκριμένο στέλεχος μάλιστα είχε εμφανιστεί και σε διάφορες φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής σε διοργανώσεις αθλητικών κατασκηνώσεων με αρχαιοελληνικά αθλήματα και αυτοσχέδιους αγώνες πάλης.
 
Το θέμα και η ψήφιση της συγκεκριμένης παραχώρησης του ακινήτου, προκάλεσε τη σύσσωμη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οποία και καταψήφισε τη σχετική εισήγηση. Παρ' όλα αυτά, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τη διοικούσα παράταξη να ψηφίζει υπερ της εισήγησης μετά από εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Στέλλας Αρχοντάκη.