Στο βίντεο, εμφανίζεται μία ομάδα κοριτσιών που συμμετέχει στην παρέλαση της πόλης για την 28η Οκτωβρίου, με τις συμμετέχουσες να περπατούν περίεργα, με ξεχωριστό τρόπο η καθεμία και να βγάζουν παράξενους ήχους. Η αστεία ομολογουμένως εικόνα παραπέμπει στον αγαπημένο πρωταγωνιστή των Monty Pythons, John Cleese, και ένα από τα πλέον επιτυχημένα σκετς των κωμικών, αυτό του Ministry of Silly Walks.

Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως το απόγευμα της Τρίτης, και μόλις άρχισε να διαδίδεται για τα καλά, πυροδοτήθηκε πλήθος αντιδράσεων, με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να ξεσπά την οργή του μέσα από μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, κατά την οποία αποκαλεί τις κοπέλες «γελοία υποκειμενα». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν επρόκειτο για μαθήτριες κάποιου σχολείου, αλλά για ομάδα ατόμων που βρέθηκε στην παρέλαση για να πραγματοποιήσει αυτό το «δρώμενο», χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις τους.

«Δυστυχώς τη χθεσινή [προχθεσινή] μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Γιάννης Βούρος, ενώ γνωστοποίησε πως «η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Στο ίδιο μήκος κύματος οι αντιδράσεις μεγάλου μέρους χρηστών του διαδικτύου, με εκείνες του ακροδεξιου τόξου να ξεχωρίζουν, κατά τις οποίες ζητείται η… κεφαλί των κοριτσιών επί πινάκι κάνοντας λόγο για προσβολή των συμβόλων, των προγόνων και της ιστορίας.

Δείτε το βίντεο από την παρέλαση:

Παρέλαση αλά Monty Python στη Νέα Φιλαδέλφεια

"The Ministry of Silly Walks"

Gepostet von Μετανοείτε am Dienstag, 29. Oktober 2019

Δείτε το θρυλικό Ministry of Silly Walks: