Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Χ. Αθανασίου δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση με τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του πρωθυπουργού προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί και τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.

Υποστήριξε πως η υπόθεση ήταν γνωστή από το 2012 στην Μυτιλήνη και τόνισε πως δεν διερευνήθηκε το ζήτημα της πλαστογραφίας, που αποτελεί κακούργημα. «Προσκομίστηκε στην Περιφέρεια το έγγραφο. Είχαν δώσει τα αντίγραφα και ζητήθηκαν τα πρωτότυπα. Όταν πήγε και το δεύτερο έγγραφο είδαν οι υπηρεσίες ότι ήταν εντελώς διαφορετική η σφραγίδα και το μέρος της υπογραφής. Η Περιφέρεια έστειλε τα στοιχεία τότε στον εισαγγελέα. Σχηματίστηκε δικογραφία, έγινε έρευνα και αυτό που ξενίζει είναι ότι ασχολήθηκαν όλοι με το έλασσον δηλαδή με το ποιος έκανε τη χρήση του πλαστού και όχι με το μείζον δηλαδή ποιος έκανε την πλαστογραφία, που είναι κακούργημα» .

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε πάτημα για τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με προ ημερών δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», «η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε., στην οποία συμμετείχαν ως ομόρρυθμοι εταίροι τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσίπρας και Ζαννέτ Τσίπρα και η οποία κατάφερε το 2016, την περίοδο δηλαδή της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, να ρυθμίσει το δάνειό της, ύψους 243.544 ευρώ, και μάλιστα με ευνοϊκότατους όρους, δηλαδή με αποπληρωμή της οφειλής σε 49 μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις των 4.970 ευρώ η κάθε μία και κυρίως με συμφωνία σταθερής δόσης, με μόλις… 300 ευρώ τον μήνα, για τα πρώτα 2 χρόνια».

Σχετικά με τα του δανείου, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει «πώς να εξισώσεις εκείνον που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με την κρίση, και ρυθμίζει διαφανώς το δάνειό του, με κείνον που χρηματοδοτείται από ύποπτες offshore, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή για τα δανεικά του, και εξασφαλίζει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις; Γιατί, αν ήταν έτσι, οι μισοί Έλληνες που ρυθμίζουν τα τραπεζικά τους δάνεια, θα ήταν ομογάλακτοι της offshore  ηθικής που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη. Και θα έπρεπε να κατηγορηθούν ως ομοτράπεζοι εκείνων που δήθεν ρυθμίζουν, για να μην πληρώσουν», ενώ υπενθυμίζουν πως στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, ο Κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει σχετικό δημοσίευμα για άτομα του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω τους, όμως, ας μην έχουν αυταπάτες. Ούτε το θολό πόθεν έσχες τους, ούτε το ναρκόπλοιο Noor1, ούτε τα στημένα, ούτε οι συναλλαγές του σκότους, πρόκειται να ξεχαστούν. Είναι σε θέση με τις αθλιότητές τους, να προκαλούν στους αθώους, και σε όσους ξέρουν την αλήθεια, και καταλαβαίνουν τα κίνητρά τους, θλίψη και οργή».