Σημειώνεται ότι σε βάρος εκείνων των γυναικών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και οι φωτογραφίες τους και τα στοιχεία τους δημοσιοποιήθηκαν με εισαγγελική διάταξη το 2012.

Παρόλα αυτά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας έκρινε ομόφωνα αθώες τις γυναίκες και κατάργησε την εισαγγελική διάταξη με την οποία δημοσιοποιήθηκαν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κάποιες από τις δικαστικές αποφάσεις ζητούν να κατέβουν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους από το διαδίκτυο, κάτι που έχει ζητήσει τόσο η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσο και πληθώρα οργανώσεων, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

«Συνθλίβοντας με τον τρόπο αυτό κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμά τους για σεβασμό και προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και απομειώνοντας οποιαδήποτε δυνατότητα αποκατάστασης της ήδη τρωθείσας προσωπικής τους ζωής, χωρίς πλέον να υφίσταται οποιοδήποτε νομικό έρεισμα», σημειώνει η Μ. Γιαννακάκη σε επιστολή της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα.