«Παρέμβαση ιστορικών διαστάσεων» τα μέτρα ελάφρυνσης για τον Χαρίτση

«Παρέμβαση ιστορικών διαστάσεων» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, γιατί -όπως είπε- περιγράφουν «την πορεία την οποία θέλουμε να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια».
|

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ 1, είπε ότι «για την κυβέρνηση το κρίσιμο για όλο το επόμενο διάστημα είναι να επιμείνουμε στο ζήτημα του πολιτικού σχεδίου και της οικονομίας για την επόμενη στην κατεύθυνση της μείωσης της ανεργίας, των νέων σταθερών θέσεων εργασίας, της ανάπτυξης της οικονομίας για το σύνολο της κοινωνίας και όχι για λίγους και εκλεκτούς, καθώς και να αποφύγουμε παθογένειες του παρελθόντος που μας έφεραν στην κρίση».

Απέρριψε τα περί προεκλογικών παροχών, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια αποσπασματική παρέμβαση, αλλά για μέτρα μόνιμου, σταθερού χαρακτήρα, με ορίζοντα τετραετίας, που έρχονται να απαντήσουν σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, καθώς αφορά σχεδόν όλο το εύρος των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, αλλά και τα παραγωγικά στρώματα. Σημείωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα για να τονωθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά, τώρα που η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι τετραπλές εκλογές, ενώ ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, χάρη στις οποίες τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα είναι γνωστά πολύ γρήγορα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις