Σε σχετική ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι το ακίνητο που περιήλθε στην κυριότητα το 2013 έχει πάψει να ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ από το 2011.
 
Όπως σημειώνει το ΤΑΙΠΕΔ, «στο κτήριο υπήρχε κατ΄ επανάληψη παράνομη σύνδεση της ηλεκτροδότησης εγείροντας ζητήματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ασφάλειας. Οι ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σειράς καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής, αλλά και σύστασης από την Ελληνική Αστυνομία προς το Ταμείο, το οποίο ως ιδιοκτήτης φέρει τις ποινικές ευθύνες, έγιναν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από την ΔΕΗ η συνδρομή της για την αφαίρεση του μετρητή». 
 
Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία της ΔΕΗ με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης έκοψαν το ρεύμα στο ελεύθερο διαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός», κατόπιν εντολής του ΤΑΙΠΕΔ, όπως καταγγέλθηκε. Μέλη της συνέλευση του θεάτρου διαμήνυσαν ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα γίνουν κανονικά.