Η Ξ. Δημήτριου διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο και ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν από τις επίμαχες συνομιλίες προκύπτει τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento, ο Λ. Αυγενάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις-διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και άλλα, με τον ίδιο να διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του με τις παραπάνω υποθέσεις και να ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη
 
Ο ίδιος είχε υποστηρίξει αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών. πως στην επίμαχη συνομιλία, του ζητήθηκε να συνδράμει σε ένα θέμα που είχε να κάνει με παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης, και τίποτε άλλο, ενώ μέμφεται το δημοσίευμα και τον Α. Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως η εφημερίδα που αποκάλυψε το θέμα καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου, και συμπληρώνοντας πως έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το «συκοφαντικό δημοσίευμα».