Μια πολύκροτη υπόθεση ασέλγειας και μαστροπείας σε βάρος ενός 14χρονου κοριτσιού,, έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», στο φούρνο που διατηρεί ο καταδικασθέντας πρωτοδίκως για ασέλγεια και πολιτευτής με την «Ελλήνων Συνέλευσις», του Αρτέμη Σώρρα στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με το «Αιχμή news», ο αρτοποιός συνελήφθη στις 23 Ιουλίου του 2019, αφού είχε προηγηθεί καταγγελία μιας γυναίκας αναφορικά με συχνές επισκέψεις της ανήλικης στο φούρνο, συνοδευόμενης από τον πατέρα της, ο οποίος φέρεται να την εξέδιδε στον επιχειρηματία και επίσης συνελήφθη την ίδια ημέρα. Μετά τη σύλληψη, ο πατέρας της ανήλικης προφυλακίστηκε, ενώ ο φούρναρης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, μέχρι τη πρόσφατη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου.

Κατά την κατάθεσή της, η μητέρα της ανήλικης, είχε υποστηρίξει ότι σύμφωνα με τα όσα της είχε περιγράψει το 14χρονο τότε κορίτσι, ουκ ολίγες φορές ο αρτοποιός, είχε κάνει άσεμνες κινήσεις σε βάρος της, ενώ στις 19 Ιουλίου, όταν επισκέφτηκε το κατάστημα για να πάρει τρόφιμα, την βίασε.

Παρόλα αυτά η ιατροδικαστική εξέταση η οποία και αναγνώστηκε στο δικαστήριο, δεν απέδειξε βιασμό, καθώς η ανήλικη κοπέλα δεν έφερε κακώσεις στο σώμα της, ενώ ήταν σεξουαλικά ενεργή. Έτσι η κατηγορία για βιασμό δεν συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο. Μετά την ακροαματική διαδικασία ο επιχειρηματίας αλλά και ο πατέρας της ανήλικης κρίθηκαν ένοχοι, ο μεν πατέρας για μαστροπεία, ο δε ιδιοκτήτης του φούρνου για ασέλγεια.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες αφορούσαν μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εναντίον προσώπου κάτω των 15 ετών και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 έτη όχι όμως και τα 14 έτη. Μετά την ακροαματική διαδικασία και απορρίπτοντας την πρόταση για απαλλαγή την οποία είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας της έδρας, οι δύο άντρες κρίθηκαν ένοχοι, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ειδικότερα όπως μετέδωσε το τοπικό ενημερωτικό μέσο «agrinionews», στον πατέρα επιβλήθηκε ποινή δεκαετούς πρόσκαιρης κάθειρξης με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, ενώ τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στον αρτοποιό.

«Έχουν καταδικαστεί ισόβια στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης»

Τα μέλη της συλλογικότητας, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσαν το Σάββατο, εισήλθαν στο κατάστημα και προχώρησαν στο χώρο παρασκευών. Εκεί βρήκαν τον αρτοποιό, που τον κατονομάζουν, τον οποίο και προπηλάκισαν, ενώ ένα μέλος κινήθηκε εναντίον του χαστουκίζοντάς τον. Σύμφωνα με τη συλλογικότητα, μια υπάλληλος του καταστήματος απείλησε τα μέλη του «Ρουβίκωνα», με μαχαίρι, ωστόσο κατάφεραν να την αφοπλίσουν. Μετά την ένταση, κλήθηκε η αστυνομία, προκειμένου να παρέμβει.

Χαστούκια στον βιαστή στο Αγρίνιο που ασελγούσε σε 14χρονη επί πληρωμή.
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας pic.twitter.com/U0zFHu3JC8
— Stergios Alexiou (@stergiosale) July 25, 2020

Όπως ξεκαθαρίζει η συλλογικότητα, «ήρθε η ώρα, όμως, για τον Παρθένη να καθίσει στο εδώλιο του πραγματικού δικαστηρίου, αυτού της κοινωνικής κατακραυγής, λαμβάνοντας πίσω ελάχιστη από τη βία και φρίκη που προκάλεσε».

Παράλληλα η ανακοίνωση τονίζει πως «ως Ρουβίκωνας, επιλέξαμε να στείλουμε το μήνυμα στον βιαστή και τους υπερασπιστές του, πως κανένα σώμα δεν τους ανήκει και πως έχουν καταδικαστεί ισόβια στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

Βιασμός 14χρονης κατ’ εξακολούθηση και επί πληρωμή, από ιδιοκτήτη αρτοποιείου μέσα στο κατάστημα. Το φρικτό γεγονός έχει όνομα και επίθετο και αυτό είναι Παύλος Παρθένης.

Ο Παρθένης, πολιτευτής με την ακροδεξιά παράταξη του Αρτέμη Σώρρα “Ελλήνων Συνέλευσις”, έδινε ραντεβού στον φούρνο που διατηρεί στο Αγρίνιο με τον προαγωγό πατέρα, και αφού τα έβρισκαν οι δυο τους, το ανήλικο κορίτσι παραδιδόταν στις ορέξεις του βιαστή μαγαζάτορα.

Οι δυο τους συνελήφθησαν πριν από ένα χρόνο και αφού πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή, ο μεν νταβατζής πατέρας κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δε βιαστής Παρθένης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την πρόσφατη δίκη, ενώ μάλιστα για ένα διάστημα προσέλαβε και σεκιουριτά για να του φυλάει τον φούρνο.

Κατά το αναμενόμενο όμως, καθώς δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η αστική δικαιοσύνη είναι “τυφλή και κουφή” όπως τεχνηέντως την αποκαλούν, η λέξη “βιασμός” δεν υπήρξε πουθενά στο κατηγορητήριο και το γεγονός μετατράπηκε σε “μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εναντίον προσώπου κάτω των 15 ετών και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη”.

Έτσι λοιπόν, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου αποφάνθηκε ότι ο νταβατζής πατέρας και ο βιαστής μαγαζάτορας/πολιτευτής είναι ένοχοι με αυτές τις κατηγορίες και ως εκ τούτου έπεσαν στα μαλακά, την ίδια ώρα που η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους.

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γνωστές οι μεθοδεύσεις όπου οι βιαστές μετατρέπονται σε καλούς και ηθικούς οικογενειάρχες (για του λόγου το αληθές, η υπερασπιστική γραμμή για τον Παρθένη ήταν ότι βοηθάει οικογένειες οικονομικά και λόγω “αντιπαλότητας” μεταξύ των, προέκυψε η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη), ενώ οι βιασμοί βαφτίζονται συναινετική ερωτική πράξη (η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε πως το 14χρονο κορίτσι ήταν “σεξουαλικά ενεργό” και πως “δεν έφερε κακώσεις”, οπότε συναινούσε στη φρικαλεότητα).

Ήρθε η ώρα, όμως, για τον Παρθένη να καθίσει στο εδώλιο του πραγματικού δικαστηρίου, αυτού της κοινωνικής κατακραυγής, λαμβάνοντας πίσω ελάχιστη από τη βία και φρίκη που προκάλεσε.

Ως Ρουβίκωνας, επιλέξαμε να στείλουμε το μήνυμα στον βιαστή και τους υπερασπιστές του, πως κανένα σώμα δεν τους ανήκει και πως έχουν καταδικαστεί ισόβια στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ρουβίκωνας.

Υ.Γ. Να σημειωθεί πως μία υπάλληλος του αρτοποιείου τράβηξε μαχαίρι σε συντρόφους/σες που την αφόπλισαν.