Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τη Τρίτη το Μεσολόγγι και προέβη σε δηλώσεις, καταφερόμενος εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της διαχείρισης των οικονομικών της χώρας από τη κυβέρνηση.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης και, μέσα σε 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, τον Οκτώβριο του 2019, την βύθισε στην ύφεση».

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ακόμα ότι «φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών. Και πολύ φοβάμαι ότι, σε 5 μόλις μήνες, καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση».

«Πρακτόρικες» και «μαφιόζικες» πρακτικές

Ενώ οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis και τα αιτήματα για δημοσίευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της λίστας για τα ΜΜΕ που έλαβαν τη κρατική χρηματοδότηση της καμπάνιας για τον κορονοϊό, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να παρέμβει σε αυστηρό ύφος.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι, «βλέποντας αυτή την εξέλιξη, προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο», το οποίο όπως υποστήριξε είναι «πως παρέλαβε 37 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική προοπτική».

«Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Και η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει την αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις θα έχουν συγκεκριμένο δια ταύτα», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Δήλωση στο Μεσολόγγι

Η εικόνα που προσλαμβάνω σε όλες μου τις περιοδείες είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά, δυστυχώς, σε μια μεγάλη περιπέτεια με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.Βλέποντας αυτή την εξέλιξη ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτόρικες και μαφιόζικες πρακτικές, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο: Το μεγάλο σκάνδαλο στην χώρα είναι πως παρέλαβε τα δημόσια ταμεία με 37 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική προοπτική.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 23. Juni 2020