X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Παρέμβαση της πρεσβείας της Παλαιστίνης για τη Μέση Ανατολή (UPD)

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα από την Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, μετά την προκλητική «καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων» μεταξύ των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν και την κατοχική δύναμη του Ισραήλ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίζει «νέα αυγή» για τη Μέση Ανατολή, ενώ λίγες ώρες μετά την υπογραφή της βομβαρδίστηκε και πάλι η Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές δυνάμεις.
|
Έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα να δεσμευτεί σθεναρά και πρακτικά να συνεργαστεί ώστε να λυθεί δίκαια το Πλαιστινιακό ζήτημα, απηύθυνε ο Πρέσβυς της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπασι.
Όπως αναφέρεται στην έκκληση, η Διεθνής κοινότητα οφείλει να πραγματοποιήσει «τα απαραίτητα βήματα για την εξασφάλιση μιας δίκαιης λύσης σε αυτήν τη σύγκρουση, οδηγώντας στην αναγνώριση των συλλογικών και ατομικών εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, πρωτίστως μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση καθώς και την επίλυση του ζητήματος των προσφύγων, σύμφωνα με το ψήφισμα του 194 των Ηνωμένων Εθνών, και να εγκαθιδρυθεί το κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα προ του 1967 σύνορα σύμφωνα με την αρχή της λύσης των δύο κρατών, η οποία αποτελεί κλειδί για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και προϋπόθεση για την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας «οποιαδήποτε συμφωνία ομαλοποίησης που δεν λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω όπως η λεγόμενη συμφωνία του Αβραάμ (ΗΑΕ, Ισραήλ, ΗΠΑ) και του Μπαχρέιν -Ισραήλ που θα υπογραφεί στο Λευκό Οίκο, είναι ανταμοιβή για το Ισραήλ που δεν εκδήλωσε ανοιχτά τι έκανε στην Παλαιστίνη παράνομα και επίμονα από την αρχή της κατοχής . Οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία είναι άκυρη και δεν προσφέρει τίποτα άλλο από έναν ελιγμό διογκώνοντας τεχνηέντως τα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ υπό το πρίσμα των προσεχών εκλογών. Σε πραγματικούς όρους, δεν θα είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι συναλλαγών των ηγετών με παλιά χρησιμοποιημένα υλικά και ρίχνοντας στάχτες στα μάτια, κάτι που δεν θα καταρρίψει τη βία της Ισραηλινής αποικιακής κατοχής».
Η Παλαιστινιακή ηγεσία απορρίπτει αυτο το βήμα από τα ΗΑΕ και το Βασιλείου του Μπαχρέιν και τους καλεί να το αποσύρει αμέσως, καθώς ένα τέτοιο βήμα θα βλάψει σοβαρά τα αναφαίρετα εθνικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και την κοινή Αραβική δράση, και συγκεκριμένα την Aραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία.
Ο υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης, Riad Malki, αποφάσισε την άμεση ανάκληση των Παλαιστινίων πρεσβευτών στα ΗΑΕ και στο Μπαχρέιν για διαβουλεύσεις διαμαρτυρόμενος για τη συμφωνία εξομάλυνσης.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις