Την έντονη διαμαρτυρία τους για την ωμή και απρόκλητη βία κατά των φοιτητών στο ΑΠΘ, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι διδάκτορες και διδακτόρισσες των ελληνικών πανεπιστημίων, ζητώντας παράλληλα την άμεση άρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών και την απαλλαγή των συλληφθέντων φοιτητών/φοιτητριών από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί. Η σχετική πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη και όσοι επιθυμούν μπορούν να υπογράψουν εδώ.    

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Συλλογή Υπογραφών

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υποψ. Διδακτόρων και Διδακτορισσών για το όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο Α.Π.Θ.

Για ακόμη μια φορά, στις 22 Φεβρουαρίου, γίναμε μάρτυρες της ωμής και απρόκλητης βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά φοιτητών και φοιτητριών, η οποία έλαβε χώρα έπειτα από έκκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του Α.Π.Θ., Νίκο Παπαϊωάννου. Τέτοια γεγονότα δείχνουν όχι μόνο το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και τους ευρύτερους ιδεολογικούς στόχους και τις επιδιώξεις του αντιδραστικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη με τον τραγικά ειρωνικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις». 

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως με κάθε τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει σιωπητήριο, εντείνοντας την κρατική καταστολή ενάντια σε όσους και όσες αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στις πολιτικές που υποβαθμίζουν διαρκώς  το δημόσιο Πανεπιστήμιο. 

Ως υποψήφιοι διδάκτορες και υποψήφιες διδακτόρισσες, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε την επιβολή του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Ως εκ τούτου απαιτούμε την άμεση άρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών και την απαλλαγή των συλληφθέντων φοιτητών/φοιτητριών από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και στηρίζουμε τον αγώνα τους.    

Οι υπογραφές για συναδέλφους/ισσες Υπ.Διδάκτορες/ισσες συνεχίζονται εδώ