X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Παραινέσεις από το Ισραήλ» λοιπόν, κε Παππά;

Παρακολουθώντας κανείς την παρουσία του κου Παππά στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Mega δεν μπορούσε παρά να μείνει άναυδος. Όχι λόγω του μέρους των ηχογραφημένων συνομιλιών που δημοσίευσε ο επιχειρηματίας Μιωνής και που εμφανίζουν έναν –το λιγότερο- αφελή υπουργό Παππά να συνομιλεί με επιχειρηματία και να του αξιολογεί συναδέλφους του υπουργούς σα να μιλάει στο καφενείο.
«Παραινέσεις από το Ισραήλ» λοιπόν, κε Παππά;
23/6/2020 Συνάντηση του ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι με τον πρώην Υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά
|

του Θέμη Τζήμα

Όχι γιατί η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων πράγματι, όποτε ο πρώην υπουργός αναφερόταν σε αποκαλύψεις εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κου Σαμαρά άλλαζε το θέμα. Είναι μέσα στην περιγραφή της δουλειάς της το να μην επιτρέπει να ακούγονται πολύ ενοχλητικά πράγματα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ούτε γιατί το παρακράτος που αναδύεται από το όλο θέμα δεν κινητοποιεί κανέναν εισαγγελέα- παράνομες καταγραφές συνομιλιών, παράνομες παρακολουθήσεις εκδοτών, παρεμβάσεις υπουργών διακομματικά σε υποθέσεις επιχειρηματιών με ισχυρές πλάτες. Έχουμε γνώση για το επίπεδο της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, που δε θα μπορούσε να είναι πολύ ανώτερο σε μια χώρα ολιγαρχών και πατρώνων από το εξωτερικό.

Αλλά γιατί ο πρώην υπουργός κος Παππάς είπε στο δελτίο ειδήσεων ότι παρενέβη σε υποθέσεις επιχειρηματία με τη δικαιοσύνη και με άλλους επιχειρηματίες, κατόπιν παραίνεσης του κράτους του Ισραήλ και μάλιστα το εκστόμισε σα να έλεγε το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο.

Δεν υπάρχει μπανανία στον κόσμο, στην οποία λέγεται επισήμως, ότι ξένο κράτος μπορεί να απευθύνει παραινέσεις σε υπουργούς, προκειμένου εκείνοι να παρεμβαίνουν σε υποθέσεις επιχειρηματιών- πολιτών τους και ότι οι εν λόγω υπουργοί πειθαρχούν στις παραινέσεις αυτές, εν γνώσει μάλιστα και του πρωθυπουργού.

Μάλιστα ειπώθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν επρόκειτο για επίσημο τρόπον τινά αίτημα που να απευθύνεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά για χάρη η οποία ζητήθηκε από τον πιο ισχυρό υπουργό της κυβέρνησης.

Με μια πρωτοφανή άγνοια κινδύνου, ο κος Παππάς αποκάλυψε τι συμβαίνει τα πολλά τελευταία χρόνια και όχι μόνο επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Με πρόσχημα τον αντισημιτισμό, το μόνο ανοιχτά αντισημιτικό κράτος στον κόσμο, το Ισραήλ, πέρα από όλα τα άλλα που παίρνει από την Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα ζητά και χάρες για φίλους- επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί και να έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Παρεμβαίνει ευθέως στον στενό πυρήνα των συνταγματικών λειτουργιών. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις πειθαρχούν αμέσως. Αυτά παρεμπιπτόντως λάμβαναν χώρα ενόσω ο πολύς Νίκος Κοτζιάς απέλαυνε διπλωμάτες της Ρωσίας κατηγορώντας τους για παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή.

Είναι άγνωστο αν ο Νίκος Παππάς αντιλήφθηκε όταν έλεγε όσα είπε ότι προσέφερε την πρώτη ίσως μαρτυρία υπουργού διεθνώς, για αυτό που είναι γνωστό, δηλαδή το πώς σε μια σειρά κρατών, το κράτος του Ισραήλ παρεμβαίνει σε εσωτερικές υποθέσεις τους, επικαλούμενο τον αντισημιτισμό, προκειμένου να επικαθορίζει τις εσωτερικές πολιτικές τους εξελίξεις και να προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν είναι επίσης πρωτοφανές τέτοιες χάρες να ζητώνται από ξένες πρεσβείες. Είναι πρωτοφανές όμως οι υπουργοί κυβερνήσεων να σπεύδουν να τις υλοποιήσουν αυτοστιγμεί και να ανακοινώνουν ως υπερασπιστική τους γραμμή ότι υπηρετούσαν συμφέροντα ξένων κρατών.  Ίσως βεβαίως, ο κος Παππάς αναφέροντας και μόνο ότι πειθαρχούσε στο κράτος του Ισραήλ να θεωρεί ότι εξασφαλίζει ασυλία. Μπορεί να αποδειχτεί ότι σωστά μαντεύει.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις