X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά τις αντιδράσεις για τη ρατσιστική επιστολή

Την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίης Νικητοπούλου, προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις στο ρατσιστικό κείμενο εναντίον των προσφύγων που απέστειλε η οργάνωση προς τον υπουργό Δημοσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
|

Νωρίτερα την Κυριακή, έγινε γνωστή η επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, από τη Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) Πεντέλης, με βασικό θέμα τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και περιεχόμενο που μπορεί να ζήλευε ακόμα και η Χρυσή Αυγής. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή που εκφράζουν την αντίθεση τους, αναφέρουν ότι «όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν ευνοϊκότερων ρυθμίσεων ανηλίκων», κάνουν λόγο για κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως η φυματίωση, «αλλοίωσης του πατρογονικού μας πολιτισμού» αλλά και για «σεξουαλικά πειράγματα νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας».

Ολόκληρη η επιστολή:

Ο σάλος που προκλήθηκε οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ:

«Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες»

Στη σχετική της ανακοίνωση στο facebook, η ΟΝΝΕΔ αναφέρει:

Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις