Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Γ. Ταφύλλης αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό ΠΡΟΠΟ ότι θέτει στη διάθεσή του την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο του και αναμένει στο γραφείο του τον νέο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει συστηθεί προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του. Ο Γ. Ταφύλλης επισημαίνει ότι εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία.

Ο Γ. Ταφύλλης τοποθετήθηκε στη θέση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία στο Μάτι με αποστολή να διαμορφώσει και να επεξεργαστεί την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, την οποία και ολοκλήρωσε αλλά το σχέδιο νόμου το οποίο δόθηκε για διαβούλευση, δεν ψηφίστηκε στη Βουλή λόγω εκλογών.

Σημειώνεται πως η παραίτηση του γ.γ έρχεται μετά την εξώθηση της παραίτησης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ από τον νέο υπουργό ΠΡΟΠΟ. Το βράδυ της Τρίτης, ο Μιχάλης Χρυσοχΐδης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χωρίς τη συμμετοχή του αρχηγού και του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., προκαλώντας την παραίτηση του πρώτου, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.