X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε σήμερα ο Μανώλης Παναγιωτάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΝ ο πρόεδρος της ΔΕΗ θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ
Nick Paleologos / SOOC
|

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης και έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του «για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της».

Ο Κ. Χατζηδάκης, όπως έγινε γνωστό, ευχαρίστησε τον Μ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο Μ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Σε εφαρμογή «σχέδιο διάσωσης» της ΔΕΗ

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγες ώρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της ΔΕΗ. Τόνισε πως σκοπεύουν να τρέξουν τις διαδικασίες και δήλωσε πως «στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς».

Όπως έχει ξεκαθαρίσει η νέα κυβέρνηση, η ΔΕΗ αποτελεί προτεραιότητα και ήδη οι Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μητσοτάκης έχουν αρχίσει να τρέχουν τις διαδικασίες για το μέλλον της εταιρίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει τα χαρτιά της στις προγραμματικές δηλώσεις. «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Τρίτη, ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί εντατικά για να εκπονήσει ένα «σχέδιο διάσωσης» της ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρξει προοπτική της εταιρίας προς όφελος των καταναλωτών και των εργαζομένων.

«Στην ενέργεια στοχεύουμε να εργαστούμε σκληρά από την πρώτη ημέρα για να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο διάσωσης για τη ΔΕΗ. Ένα σχέδιο που θα είναι προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων και θα δώσει νέα προοπτική στην εταιρεία. Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων της».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα δουλέψουν άμεσα για την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών και την ολοκλήρωση όλων των διεθνών projects για υποδομές φυσικού αερίου καθώς και άλλα έργα υποδομών, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και για έρευνες σε νέα οικόπεδα, αλλά και πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση ενέργειας.

«Ξέρουμε ότι το πρώτο εξάμηνο είναι κομβικής σημασίας όχι μόνο γιατί δεν θα υπάρχει ανοχή, αλλά και για να προκαλέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη διεθνώς, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με χαμόγελο και προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά για το «σχέδιο διάσωσης» της ΔΕΗ


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις