Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, ΦούρνοιΘύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Ωστόσο, το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως μαζί με περισσότερους από 40 ανθρώπους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωταγωνίστησε σε ένα σκηνικό που κάνει τις παραβιάσεις της Πάρνηθας να μοιάζουν πταίσμα.

Το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από το News247 και απεικονίζει περίπου 40 με 50 άτομα να συμμετέχουν σε γλέντι που έλαβε χώρα στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από την Ικαρία, Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τον πρωθυπουργό ακολουθεί η κυβερνητική κουστωδία μαζί με αρκετούς ακόμα ανθρώπους, και όταν φτάνουν στο οίκημα, ανεβαίνουν όλοι μαζί στη βεράντα, όπου είναι στημένα αρκετά τραπέζια για να φάνε. Από το σπίτι του βουλευτή ακούγονται παραδοσιακές μουσικές,