Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επανέρχεται στο ζήτημα των υποκλοπών, επικαλούμενος πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»., σύμφωνα με το οποίο, φαίνεται να είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Intellexa και του Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΕΥΠ, γεγονός που, όπως υποστηρίζει, δημιουργεί νέα ερωτήματα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι πλέον «εξηγείται γιατί το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μέρες αρνείται να απαντήσει» στο αν η κυβέρνηση ή άλλος κρατικός φορέας έχει προμηθευτεί το λογισμικό Predator από τον κ. Ντίλιαν. Όπως τονίζει, η στάση αυτή οφείλεται στο ότι «υπάρχουν στοιχεία που δεν της επιτρέπουν να πει ψέματα όπως έκανε στο παρελθόν», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιλέγει «να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» με υπεκφυγές και μισόλογα.

Παράλληλα, ο κ. Τσουκαλάς ασκεί κριτική και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της προηγούμενης Δευτέρας, ο οποίος απάντησε πως το προσύμφωνο ενδέχεται να αφορά «ευρύτερη δραστηριότητα στον χώρο της πληροφορικής». Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «αυτή η τοποθέτηση έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που αναφέρει πως “η Intellexa δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα απόσπασης, συλλογής και διαχείρισης δεδομένων μέσω κατασκοπευτικού λογισμικού”».

Ο κ. Τσουκαλάς απορρίπτει επίσης τον ισχυρισμό περί «βαθέος κράτους», υποστηρίζοντας ότι τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ συνδέονται άμεσα με την κυβέρνηση. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «δεν είναι σκάνδαλα κάποιου απρόσωπου “βαθέος κράτους”», αλλά «σκάνδαλα μιας προσωποπαγούς δομής εξουσίας» που, κατά τον ίδιο, οικοδομήθηκε για να εξυπηρετήσει τα πολιτικά συμφέροντα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως έρχεται η ώρα της αλήθειας», προειδοποιώντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν».