Η κ. Λιακούλη χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ανησυχητική την αναφορά του ανώτατου δικαστικού λειτουργού σε «φλέβα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη». Όπως αναφέρει, ο κ. Φλωρίδης περιγράφει υπόθεση με 11 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων συγγενικό πρόσωπο εν ενεργεία κυβερνητικού αξιωματούχου, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν μια «ανυπόστατη κατηγορία».
Σύμφωνα με τη δήλωση της βουλευτή, ο αντεισαγγελέας είχε χειριστεί τη σχετική δικογραφία στο πλαίσιο της αναίρεσης, ωστόσο ο Άρειος Πάγος δεν υιοθέτησε την πρότασή του και παρέπεμψε τους κατηγορουμένους σε δίκη. Η κ. Λιακούλη επισημαίνει ότι, εφόσον υπήρχαν υπόνοιες διαφθοράς, θα έπρεπε να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για τη διερεύνησή τους, αντί να δημοσιοποιηθούν καταγγελίες περί «κατασκευασμένης κρίσης» δικαστών και προώθησης κατηγορίας χωρίς στοιχεία.
Η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται, παράλληλα, στις παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου και των δικαστικών φορέων, μεταξύ των οποίων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Καταγγέλλει, την ίδια ώρα, τη σιωπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης και την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ ενδέχεται να επηρεάσουν εκκρεμή δικαστική διαδικασία.
Η Ευαγγελία Λιακούλη αποδίδει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στους θεσμούς και καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί δημόσια, να διερευνήσει την υπόθεση και τον ρόλο των εμπλεκομένων και να δώσει σαφείς απαντήσεις, ώστε να αρθούν οι υπόνοιες που έχουν διατυπωθεί.